Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi olajban szoktátok...

Mennyi olajban szoktátok sütni a dolgokat?

Figyelt kérdés
pl sült krumplit, rántott dolgokat....én bő olajban tanultam az anyukámtól, de barátomék szülei nagyon kevés olajban sütik. Nem szokott egységes színű lenni az övéké, de nem tudom, hogy van e ehhez köze, plusz a sült krumplijuk nekem egyáltalán nem ízlik. Vagy nem az olaj mennyiéségén múlnak ezek?
2013. júl. 12. 15:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Én fritőzben sütők : bár mennyire is mondják ,hogy nem egésszéges : Ha már bünőzök azt akkor rendesen :

A férjem sem szerti ,ha sült krumpli nem bő olajban van sütve ,és húst is így szereti :

A fritőzömön van minimális mennyiség ez1,5liter olaj

a mak2,5 liter : Átlagban 2literrel töltöm fel :

Fritőz olajat használok : drágább ,de többször tudok benne sütni mint a Vénuszban : 6-8 alkalom .

[link]

2013. júl. 12. 15:20
 2/7 anonim ***** válasza:

Én igyekszem minden minél kevesebben, mert fogyni szeretnék.

Én szívem szerint egy csomó mindenhez nem is tennék olajat, de a család ragaszkodik hozzá, hogy kell az... Így a kompromisszum az, hogy keveset teszek hozzá.

Ha ők főznek, ők többet használnak kicsit, de sosem tocsog benne.

2013. júl. 12. 15:31
 3/7 MrPifta ***** válasza:
addig, hogy a húst feléig lepje el. Azért nem több, mert úgyis átfordítod.
2013. júl. 12. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Sültkrumplit, panírozott ételeket, fasírtot nagy serpenyőben bő zsiradékban sütöm. annyiban, hogy az étel kényelmesen elférjen benne, egy kicsit lebegjen, vagy is ne csücsüljön a serpenyő alján. azért írtam zsiradékot, mert és zsírban sütök, de az eljárás a lényeg. egyedül a halat sütöm olajban, de a fenti módon.

papírtörlőre szedek mindent, ami jól felszívja a felesleget.

2013. júl. 12. 15:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Én nagyon minimális olajban (olaj spray-vel) vagy semmiben sütök. A rántott dolgokat és a sült krumplit pedig minimális olajjal bekenve a sütőben. A mi sült krumplink így is mindig nagyon finom.
2013. júl. 12. 16:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is nagyon kevés olajat használok, kb havonta, kéthavonta 1 liter fogy el. A mirelit sült krumplit a tepsiben sütöm olaj nélkül (friss krumplit csak főzni szoktam, mert pucolással együtt drágább, mint a mirelit), rántott húst is kevés olajban sütöm. Nem érdekel a színe, ehető és így olcsóbb.
2013. júl. 12. 17:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Rántott szelet, hal, rántott gomba, rántott karfiol, bő olajban mert egyszerűen csak így finom számomra.Krumpli frissből, krumpli fagyasztottból, rántott csirke, fasírt, kész fagyasztott műkaják ( sajttal töltött pulykamell, ripp-ropp mert sajnos a fiaim szeretik) rántott csirkemáj sütőben nagyon kevés olajjal, mert ezek így is finomak, és kicsit egészségesebbek, és takarékosabbak.
2013. júl. 12. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!