pl sült krumplit, rántott dolgokat....én bő olajban tanultam az anyukámtól, de barátomék szülei nagyon kevés olajban sütik. Nem szokott egységes színű lenni az övéké, de nem tudom, hogy van e ehhez köze, plusz a sült krumplijuk nekem egyáltalán nem ízlik. Vagy nem az olaj mennyiéségén múlnak ezek?
2013. júl. 12. 15:11
1/7 anonim válasza:
Én fritőzben sütők : bár mennyire is mondják ,hogy nem egésszéges : Ha már bünőzök azt akkor rendesen :
A férjem sem szerti ,ha sült krumpli nem bő olajban van sütve ,és húst is így szereti :
A fritőzömön van minimális mennyiség ez1,5liter olaj
a mak2,5 liter : Átlagban 2literrel töltöm fel :
Fritőz olajat használok : drágább ,de többször tudok benne sütni mint a Vénuszban : 6-8 alkalom .
Én igyekszem minden minél kevesebben, mert fogyni szeretnék.
Én szívem szerint egy csomó mindenhez nem is tennék olajat, de a család ragaszkodik hozzá, hogy kell az... Így a kompromisszum az, hogy keveset teszek hozzá.
Ha ők főznek, ők többet használnak kicsit, de sosem tocsog benne.
2013. júl. 12. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 MrPifta válasza:
addig, hogy a húst feléig lepje el. Azért nem több, mert úgyis átfordítod.
2013. júl. 12. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Sültkrumplit, panírozott ételeket, fasírtot nagy serpenyőben bő zsiradékban sütöm. annyiban, hogy az étel kényelmesen elférjen benne, egy kicsit lebegjen, vagy is ne csücsüljön a serpenyő alján. azért írtam zsiradékot, mert és zsírban sütök, de az eljárás a lényeg. egyedül a halat sütöm olajban, de a fenti módon.
papírtörlőre szedek mindent, ami jól felszívja a felesleget.
2013. júl. 12. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 anonim válasza:
Én nagyon minimális olajban (olaj spray-vel) vagy semmiben sütök. A rántott dolgokat és a sült krumplit pedig minimális olajjal bekenve a sütőben. A mi sült krumplink így is mindig nagyon finom.
2013. júl. 12. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 anonim válasza:
Én is nagyon kevés olajat használok, kb havonta, kéthavonta 1 liter fogy el. A mirelit sült krumplit a tepsiben sütöm olaj nélkül (friss krumplit csak főzni szoktam, mert pucolással együtt drágább, mint a mirelit), rántott húst is kevés olajban sütöm. Nem érdekel a színe, ehető és így olcsóbb.
2013. júl. 12. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 anonim válasza:
Rántott szelet, hal, rántott gomba, rántott karfiol, bő olajban mert egyszerűen csak így finom számomra.Krumpli frissből, krumpli fagyasztottból, rántott csirke, fasírt, kész fagyasztott műkaják ( sajttal töltött pulykamell, ripp-ropp mert sajnos a fiaim szeretik) rántott csirkemáj sütőben nagyon kevés olajjal, mert ezek így is finomak, és kicsit egészségesebbek, és takarékosabbak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!