Sűrű díszitésre alkamas tejkaramelszószt hogy csináljam?
Figyelt kérdés
Egyszer csináltam, a végeredmény jó lett csak szenvedés volt.akkor elöbb egy kis vajjal karamelizáltam a cukrot,majd egy kevés tejjel felöntóttem.a tejtöl össze ált a karmell és egy óra volt mire vissza olvadt.ezt hogy lehet elkerűlni?arra gondoltam hogy a cukrot egy kevés tejjel pépesre keverem és úgy kezdem el karamelizálni, csak nem tudom hogy sikerülne-e anélkül hogy a tej megégne.2013. júl. 12. 08:16
3/4 anonim válasza:
Én a sűrített tejes megoldást javasolnám, mi otthon abból szoktunk karamellt készíteni a sütikhez. :)
Az itteni recept karamelltölteléke díszítéshez például is jó, csak kevesebb ideig kell főzni, nem szabad hagyni hogy túlságosan besűrűsödjön.
Habár jobban belegondolva, ha tényleg csak díszítéshez (csíkozás?) kell, akkor elhagyható belőle a vaj és talán elég csak önmagában főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!