Grillezés, ötlet?
sziasztok:) szeretnénk otthon grillezni kint a kertben grillsütőn, és olyan rabló hús nyárs szerűséget.. De ugye szerintem mondjuk a rá feltűzdelt paprika gomba vagy cukkini hamarabb sül meg rajta mint a hús.. hogy lehetne jól megcsinálni?
Tudnátok pác ötleteket írni, mert mindenhol csak a mustárosat találom.. + előre pácoltat nem vennénk mert félő hogy a hús már nem friss..
köszönöm előre is :)
Ezeket szoktam .
Grillpácok sertéshúshoz
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
3 dl olaj
só és bors ízlés szerint
1 kk őrült pirospaprika
Fél kk kömény
1 kis paradicsompüré konzerv (ha van házi, az a legjobb)
3-4 órával grillezés előtt tedd bele a szép husikat a pácba, hadd szívják meg magukat a finom ízekkel és illatokkal.
Ketchupos pác
2 dl olívaolaj
1 ek ecet (lehet almaecet is - ebből 1,5 ek)
1 ek ketchup
1 kk só
1 kk mustár
1 kk kockacukor
fél vagy kevesebb kk őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
Steakekhez (marha vagy sertéshúshoz)
6 ek száraz vörösbor
3 ek vörösborecet
2 ek szójaszósz
6 ek olaj
1 ek Worcestershire szósz
1 tk cukor
2 gerezd fokhagyma aprítva
2 ek petrezselyem apróra vágva
2 ek egyéb friss zöldfűszer
bors
Hagyjuk estére a pácban érlelődni a hússzeleteket, és csak holnap grillezzük meg.
Grillpác csirkehúshoz
A csirkehúsok pácolásánál figyeljünk oda, hogy például a mell kifejezetetten száraz, így érdemes olyan pácot készíteni, amelytől szaftosabb lesz. Ne vigyük túlzásba a só használatát sem, hiszen az méginkább kiszárítja a húst.
Joghurtos
2 dl natúr joghurt
2-3 gerezd fokhagyma - kedveltségétől függően
1 ek olívaolaj
1 kk só
2 kk koriander
Mézes-mustáros pác
2 ek dijoni mustár
2 ek méz
1 citrom leve és reszelt héja
A grill előtti este tegyük a pácba a húst.
Rozmaringos pác
4-5 ek olivaolaj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 citrom (a levük és a reszelt héjuk is)
színes bors - frissen őrölve
friss rozmaring apróra vágva
Grillpác a halhoz
Level 1 - Az alapabbnál is alapabb pác
Csepegtessünk citromlevet a halra, majd a sülés végén tegyünk rá egy kis vajat, és a grillezés után sózzuk!
Citromos-fokhagymás pác
2 dl olívaolaj
2 citrom leve
3 gerezd fokhagyma összenyomkodva
Bors ízlés szerint - ha lehet, akkor frissen őröljük
Almaleves pác recept halhoz
1 dl almalé
Fél fej vöröshagyma felaprítva
1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
1 ek olivaolaj
2 ek szójaszósz
1 tk cukor
Fél tk bors
Fél tk édeskömény
1 tk oregánó
1 tk koriander
1 tk chilipaprika apróra vágva
Fél tk gyömbér
Fél tk pirospaprika
Egy órát hagyjuk állni a pácban a halakat.
Keleti Csirke szárny
2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb.
Pác
3evő kanál kechap
3evő kanál szója szósz / sötét KINKOMANN márka /
3 evőkanál édes CHILLI SZÓSZ
1teáskanál/ BBQ füstös por / Magginak van ilyen .
3evő kanál méz
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba : Bepácoljuk a szárnyakat.
Egy vagy több éjszakára hütőbe teszük max 4 napot állhat a pácban: Tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozik a csirkeszárnyakat ráteszük és megsütjük.
Eu a pác tarjához jó vagy oldalshoz .
BBQ Mártás
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.
Sült húsokhoz és pácolásra alkalmas
Ha húsokat napokkal a sütés elött bepácolod akkor a pác puhit annyit a húson ,hogy a nyárson lévő zöldségekkel együtt lesz kész : A zöldségeket viszont kicsit olajozd meg mielőtt a nyársara teszed : A nyárs rúdakat pedig ha fa áztasd be mielött ráfüzől valamit mert különben kigyuladhat .
Köszönjük szépen!!
Elmentem mindet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!