A barna rizst meddig, és hogyan kell főzni?
Barnarizs elkészítése 2.
1 adag barnarizs
3 adag víz
só
A megmosott lecsöpögtetet rizst pirítsuk meg amíg pattogni nem kezd, kevergetés mellett. Öntsük fel a vízzel és forraljuk fel. Amikor felforrt, keverjük bele a sót és vegyük le a lángot a legkisebbre. Tegyünk egy fedőt a rizsre és főzzük fk 40 percig, amíg a víz el nem fő.
1. Válaszoló: így a szemek megfönek rendesen (nem marad ropogós a közepe) és mégis pergös lesz?
Mert már több féleképpen próbáltam és vagy félig nyersek maradtak a szemek, vagy összeállt az egész egy ragaccsá.
Az első válaszolót kiegészíteném azzal, hogy egy kis olajon kell a rizst megpirítani.
#2-nek pedig : Ha lefedve, lassú tűzön főzöd (vagyis itt inkább az a cél, hogy a rizs MEGSZÍVJA magát a vízzel), elég ideig, biztosan meg kell hogy puhuljon neked is. Másrészt pedig azért kell megmosni, hogy lejöjjön a keményítő, amitől ragacsos lenne a végén. Elvileg megpirítani is ezért kell, ezt viszont nem tudom megmagyarázni, hogy hogyan segít. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!