Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A barna rizst meddig, és...

A barna rizst meddig, és hogyan kell főzni?

Figyelt kérdés
2013. júl. 11. 11:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Barnarizs elkészítése 2.


1 adag barnarizs

3 adag víz


A megmosott lecsöpögtetet rizst pirítsuk meg amíg pattogni nem kezd, kevergetés mellett. Öntsük fel a vízzel és forraljuk fel. Amikor felforrt, keverjük bele a sót és vegyük le a lángot a legkisebbre. Tegyünk egy fedőt a rizsre és főzzük fk 40 percig, amíg a víz el nem fő.

2013. júl. 11. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

1. Válaszoló: így a szemek megfönek rendesen (nem marad ropogós a közepe) és mégis pergös lesz?

Mert már több féleképpen próbáltam és vagy félig nyersek maradtak a szemek, vagy összeállt az egész egy ragaccsá.

2013. júl. 11. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első válaszolót kiegészíteném azzal, hogy egy kis olajon kell a rizst megpirítani.

#2-nek pedig : Ha lefedve, lassú tűzön főzöd (vagyis itt inkább az a cél, hogy a rizs MEGSZÍVJA magát a vízzel), elég ideig, biztosan meg kell hogy puhuljon neked is. Másrészt pedig azért kell megmosni, hogy lejöjjön a keményítő, amitől ragacsos lenne a végén. Elvileg megpirítani is ezért kell, ezt viszont nem tudom megmagyarázni, hogy hogyan segít. :D

2013. júl. 11. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
ma 13:14: köszi a segitséget
2013. júl. 11. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2013. júl. 16. 21:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!