Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor lehet sózni főzés...

Most akkor lehet sózni főzés közben a szárnyas /csirke / májat vagy nem?

Figyelt kérdés
Hol ezt irják hol azt ::
2013. júl. 10. 17:45
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Én nem szoktam, csak a tányérban!
2013. júl. 10. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Főzés/sütés közben semmilyen májat semmiképp. Én olyat olvastam h órákkal főzés/sütés előtt be lehet sózni és akkor nem keményedik meg. Ha főzés közben sózod akkor tuti h kemény lesz.
2013. júl. 10. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
Csirkemájat, ha rántom, nem sózom be előtte, de pörköltben simán ízesítem, még soha nem keményedett meg.
2013. júl. 10. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
60%
Én akkor szoktam megsózni,mikor már elzártam alatta a gázt.
2013. júl. 10. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm !! resztelt máj lesz ,de úgy gondoltam ,hogy csak tálaláskor sózza meg mindenki a tányérján..
2013. júl. 10. 18:13
 6/9 doboszoli ***** válasza:
100%

Szerintem:

A szárnyast nyugodtan, a sertést, marhát, borjút,stb. csak tálaláskor.

2013. júl. 10. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

A szárnyas májat lehet sózni, nem keményedik meg, csak a disznó és marhamájra érvényes a sózási tilalom főzées előtt, vagy közben.

Szoktam csinálni rántottat, pörkölteset, és resztelt májat, sült hagymás májat, mindig megsózom, és puha marad, sokkal finomabb, ha belefő, mintha utólag van megsózva.

2013. júl. 11. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:

Szia! Tudom, kései válasz, de hátha rátalálnak a kérdésedre később is :)

6 évig tanultam vendéglátást, ebből 4 éves szakmai gyakorlatom van főzésben.

A szabály annyi, hogy szárnyasok máját nyugodtan sózhatod bármikor (sütés-főzés előtt is), mert laza szerkezetűek.

A sertésmájat csak miután elkészült az étel (én tejbe áztatom előző éjszaka, ez puhít rajta).

Remélem, segítettem :)

2013. nov. 24. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Resztelt májat mindig megsózom főzés közben, nem lesz olyan finom, ha a tányérodon sózod, csirke- és pulykaszárny nem keményedik meg ha megsózod.
2013. nov. 24. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!