Gondolom a csirkemellre gondolsz. Sokan divatól eszik csak azt és ezt nagyon tükrözi az ára agyrém, hogy 1500 ft egy kiló csirkemell míg a sertés 500 ft-tal olcsóbb.A válasz szerintem igen a divat miatt van.Én filézett combbal szoktam "helyettesíteni" a mellet, viszont csak mosolygok azokon akik a csirke pörköltöt,vagy paprikást színmellből tudják csak elképzelni.
2013. jún. 9. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Mivel a csapból is az folyik, hogy ne egyél disznóhúst, csak csirkemellet -idióta divat- , ezért nagyobb a kereslet, drágábban lehet eladni.
2013. jún. 9. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Nem drágább a csirkehús,én a Tescoban vagyok a húspultban,ha összehasonlítod a húsokat,akkor kb.egy árban vannak,de általában a csirke olcsóbb.Ha megnézed,mondjuk a mellfilé megfelelője a karaj csont nélkül,ami akciósan,és anélkül is egy árban van 1399-,vagy 1699-.Csirkecomb,899-,de a faros most 519-,a disznócomb 1349-,ha akciós is 1099-.Ha levest akarsz főzni,a húsoscsont 599-,a far-hát 299-,és azért ezen több a hús.Most nem untatlak a többi árral,de mi már megfigyeltük a kollégákkal,hogy a csirke legtöbbször olcsóbb mint a sertéshús.
2013. jún. 9. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Utolsó vagyok,azt viszont elfelejtettem leírni,hogy röhej némelyik ember,mert ha nincs csirkemellfilé,kétségbe van esve,hogy akkor most mit eszünk?Nem tudnak mást főzni,nevetséges!Ugye ahhoz nem kell nagy tudás,hogy kibontson egy üveges szószt,ráborítja a mellre,meg egy kis rizs hozzá.
2013. jún. 9. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindegyik nagyon hasznos volt. esetleg még valaki, aki az állattartás felől ismeri a kérdést?
2013. jún. 9. 18:46
6/8 anonim válasza:
Kicsit off. A csirkemellet 30 éve és korábban alig vitték a hentestől, akkoriban nem is nagyon árultak csirkét szétszedve, szinte csak egészben. A nagybátyám mondta, akinek hentesüzlete van. Nagyanyám igen régi szakácskönyveiben meg azt írták, hogy a mellhús száraz és ehetetlen, azt tanácsolták, hogy a jó háziasszony készítsen belőle vagdalthúst, fasírtot zsíros sertéshússal keverve. Érdekes, hogy nem sok idő alatt hogy megváltozik az közízlés.
A kereslet befolyásolja az árakat, egyszerű közgazdaságtan, amire nagy a kereslet, de nem áll korlátlanul rendelkezésre, annak megnő az ára.
2013. jún. 10. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Amúgy igen, olcsóbb előállítani egy kg színcsirkehúst, mint ugyanannyi marhát vagy sertést, a csirkehúsban valamivel több a víztartalom is. A csirke húsában 'ritkábak' a szövetek, mint a vöröshúsban, innen a nagyobb víztartalom. Négy hónap alatt eléri a jól tartott házi csirke a vágósúlyt, ez üzemi körülmények között biztos lerövidül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!