Üdvözlöm aki olvassa! Arra szeretnék választ kapni, hogy egy dobermant mivel lehet, ill. kell etetni?
Sajnos ha csirkeallergiás, akkor az etetése nem olcsó mulatság: a bárányos, halas stb., szárnyasfehérjét egyáltalán nem tartalmazó minőségi tápok elég drágák - viszont a kutya teljesen tünetmentes és gyönyörű lesz tőlük. Biomill, Belcando, Cibao, BritCare, Acana, stb.
Házilag is lehet neki főzőcskézni, de bevallom, én mindig táppal etettem, nem tudom, a házikoszt mennyivel több/kevesebb pénz ill. macera.
A dobik nagytestű kutyák, ezért figyelni kell a megfelelő izület és csontvédelemre. Ahogy leírták 3 alternatíva létezik: táp (de ált nem tudod, mi van benne pontosan, amelyikre meg rá van írva, az elég drága-de jó a minősége is), a külön főzés ill a BARF etetés= nyers etetés, de itt olcsó húsforráshoz kell jutni és zöldséget, gyümölcsöt, vitaminokat hozzákeverni (ebbe alaposan bele kell magát ásni az embernek, azonban itt tudod, mit adsz a kutyának -általában allergiás kutyáknak ez nagyon bejön)
A táp egyszerűbb persze, de ahogy előttem írták, a legtöbb tápban (nem csak a chappi, pedigree,darling és egyéb szupermarketes gagyi tápokról van szó) baromfizsír, baromfiliszt stb van, mert ez a legolcsóbb állati fhérjeforrás.. Figyelni kell, hogy ne legyen benne egyáltalán.
A táp választásához pedig hasznos olvasnivaló:
és angolul ha tudsz a nagyobb tápok értékelése:
Üdv!
Nem én találtam ki olyan mondta aki többet látott kutyát, legalább is azt mondta. A történet egy szőrtüsző atkával kezdődött, nagy nehezen kigyógyult belőle most kiütések vannak a hasán, igaz azt el is felejtettem írni, hogy dagadt püffedtek az első lábai. Lehet nem az de eddig senki nem mondott használhatót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!