Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az uborkát lepermeteztem...

Az uborkát lepermeteztem SAMPION nevü gombaölő szerrel, a várakozási idő 5 nap. Baj ha 4 napra leszedtem?

Figyelt kérdés
Már beraktam csemege uborkának télire fogyaszthatom majd ezért?Régen raktunk el rézgáliccal is savanyúságot és nem volt semmi baj.A SAMPION is rézgálic tartalmú szer.
2013. júl. 6. 15:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Baj bizony, miért nem tudtam kivárni a 5 napot, jó lett volna a hatodik napon is eltenni azt az uborkát.
2013. júl. 6. 15:52
 2/3 doboszoli ***** válasza:
A békesség kedvéért okosabb betartani az élelmezésügyi várakozási időket, de azért jó tudni, hogy ezeket jó nagy rátartással határozza meg a gyártó. Bajod nem lesz tőle, de Te döntesz.
2013. júl. 8. 05:59
 3/3 A kérdező kommentje:
Ugyan azzal a szerrel permetezve minden növénynél más a várakozási idő de nagy bisztonsággal van megadva.Pl a Sampion nagyon gyenge szer de nem méreg jelzésű,utánna kérdeztem szakembertől és nem lessz semmi baj ha háromnapra berakod mert mire összeérik minden lebomlik.Friss fogyasztásnál ajánlatos a várakozási idő betartása de ez csak erre a szerre vonatkozik Bio kertészetben ezt a szert lehet is használni mivel gyenge de hatékony.
2013. júl. 9. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!