Könnyen elkészíthető ételek egy 16 éves lánytól?
ami meg egyszeru az esetleg:
-omlett/ rantotta
-piritos-sajtal
-tejbegriz
-puliszka
hideg kaja ( sved asztal)( fott tojas, hagyma, uborka, sonka, sajt, pradicsom )
-izes kenyer
-edesegnek pudingot is csinalhatsz
Ott vannak a fagyasztott termékek. Fagyasztott vagy konzerves kukoricát, borsót, zöldbabot meg lehet párolni, és az csak annyi hogy felteszed főni a vizet, pici só, mikor már fő beleöntöd ezeket, és addig főzöd ameddig nem olyan nagyon kemény a héja.
Főzhetsz ugyanígy rizset, vannak a tasakos rizsek, azokat könnyű megcsinálni.
Meg vannak az ilyen pipifasirt-féle gyorshúsok, olajban ropogósra sütöd és kész:) Ugyanez a hasábburival.
Nyilván nem a legjobb kaják, de ezeket a legkönnyebb szerintem, és ameddig anyud nem lesz jobban, nem fogtok elhízni tőle:)))
Cukkini most olcsó:
- hosszába vágd ketté, kanállal kapard ki a magházat belőle, majd a külsejét is hámozd meg.
- a két fél cukkinit vágd még egyszer hosszában ketté, majd mind a 4 szeletet keresztbe 3-3 db-ba. Ami a legvége (olyan vastag, most felfelé áll) azt is vágd le. Kicsit sózd be őket.
- egy tálkába tégy lisztet, a másikba kb. 3-4 db. tojást símára felversz, a harmadikba készíts elő zsemlemorzsát.
- ebben a sorrendben szépen mártogasd bele őket: liszt-tojás-zsemlemorzsa = ezzel be van panírozva, mostmár csak sütni kell. Serpenyőbe készítsd zsírt/olajat, amiben egyébként anyukád is süt ilyesmit, ne legyen túl forró, és vigyázz, meg ne égesd a kezed! Kész a rántott cukkini, egy kis sült krumplit készítel mellé,
és paradicsom salátát: néhány szem paradicsomot cikkekre vágsz, megszórod a tetejét egy kis cukorral, 1-2 korty vizet öntöl rá, hogy a cukornak legyen miben elolvadnia, majd 1-2 evőkanálnyi citromlét öntöl rá.
Lecsós-husi:
= akár sertéshús, vagy csirke-melle, de akár csirkemáj, vagy sertésmájból is lehet. A csirkemáj kivételével akár melyiket, vágd először csíkokra, mint a szalmakrumplit.
- lisztbe forgasd meg, és hirtelen süsd át serpenyőben, alaposan átkavarva, hogy biztosan megsüljenek, de vigyázz, meg ne égjen. Majd szedd ki és rakd félre.
- hagymát vágj ketté mint az almát, és szeletelt lehetőleg minél vékonyabb "cikkekre"
- zöldpaprikát karikára szeled és a hagymával kevés zsíron összepárolod.
- néhány lédús paradicsomot vágj cikkekre, amikor már a hagyma-zöldpaprika "üveges" színű, akkor borítsd bele a paradicsomot. Kevés sót, ízlés szerint őrölt borsot szórj rá, és lassú tűzön, kavargatva süsd-főzd addig, míg a paradicsom levet enged, és a cikkek kezdenek összemenni.
- ekkor rakd bele az előre megsütött husit (májat) és pár percig rotyogtasd őket össze.
Főtt tésztát, főtt rizst adhatsz hozzá köretnek, volt amikor én sült-krumplit készítettem hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!