Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Adnatok jo nedves es pupos...

Adnatok jo nedves es pupos muffin receptet? Barmilyen izu!

Figyelt kérdés

Olyat aminek olyan "nedves" a tesztaja (nem suletlen) belul, es nem lapos.

Mindegy milyen izu csak edes legyen.

Ha csak belinkelitek az is jo :)

Az enyem mindig szaraz es lapos :( es paromnak szeretnek csinalni, mert szereti, de nem akrok beegni a sajatommal.

Ja es elektromos sutom van es fem muffinformam,meg papir bele (tehat nem a szilikonos).

Elore is koszi!!!! :)


2009. okt. 16. 17:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
hát nem tudom. nekünk gáz sütőnk van és mindig "púpos" és nem száraz. amúgy milyen recepttel csinálod?
2009. okt. 16. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
2009. okt. 16. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
100%

Klasszikus muffin, ahogy én csinálom, sima sütő és fém formával, papírral! :)

(nem lapos)

25 dkg liszt 2 teáskanál sütőpor 2 tojás 2,5 dl joghurt 10 dkg cukor lehet kicsit több is, 0,75 dl olaj Tetszés szerint: 25 dkg gyümölcs (friss, lecsepegtetett befőtt, vagy felengedés nélküli fagyasztott)

2009. okt. 16. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

CSOKIS MUFFIN


Szarazanyagok:


270g finomliszt

100-200g csokolade valtozatos meretre vagva (egeszen aprotol a 4-6 millimeteresekig.)

1 kis tasak sutopor 1 pupozott teaskanal

fel teaskanal szodabikarbona

3 pupozott evokanal kakaopor

so



Nedves anyagok:


1 tojas

80g kristalycukor

80g barna cukor

1 dl etolaj

3 dl naturjoghurt



A sutot felmelegitjuk 180 fokra, majd osszekeverjuka nedves, es a szaraz anyagokat. Celszeru a nedveshez onteni a szarazat. Nem szabad tulkeverni, nem baj, ha nem homogen (kisebb lisztes darabkak lehetnek benne), igy lesz konnyu a muffin, ez a muffin sutes lelke!!! A hutobol kivesszuk a sutoformat, majd hamar belepakoljuk egyenloen elosztva a tesztat.


Amint ezzel megvagyunk, gyorsan betesszuk a sutobe. A teszta eloszor kicsit elterul, majd ha elkezd dagadni, és kirepedezni. Korulbelul 20 percet kell sutni amig elkeszul.



Erdemes kihult allapotban fogyasztani, ugyanis a csoki ilyenkor ujra finom ropogossa valik!

2009. okt. 16. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam csinálni:

30dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor/vagy a csomagból a háromnegyedét szórom bele,2 deci cukor, 2dl joghurt, pici citrom reszelt héja, 2-3 dl tej (ez a tészta nedvességétől változik, ha kell bele akkor még teszek bele), fél csésze olaj, ~10dkg margarin, ez nálam az alap, és ha csokisat csinálok teszek bele 3-4-5 kanál kakaóport, és csokidarabokat (5-8dkg), ja és elfelejtettem írni, rakok bele mindig 3 kanál darált diót.Ezzel a tésztája picit más lesz, szerintem finomabb.

2009. okt. 16. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Jaj a 2 tojást kihagytam

Ja és hogy én szilikonos formába sütöm papír nélkül

2009. okt. 16. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Wow, mindenkinek nagyon koszonom.

Hat szerintem akkor holnap neki is allok es sorban megcsinalom a javaslataitokat! :D

Koszi es jo 7veget! :)

2009. okt. 17. 00:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Ezt a receptet feltétlen próbáljátok ki! Egyszer unokatesóm sütött nekünk, tegnap hogy olvastam a kérdést, azonnal hívtam, hogy mi a receptje. El is készítettem. :)


Ez a dupla adag, mi sokan vagyunk. :)


30 dkg liszt

30 dkg cukor

30 dkg olvasztott margarin

4 tojás

6 evőkanál lekvár

10 dkg keserű kakópor

1 vanilíás cukor

1 sütőpor

1 tábla keserű csokoládé


Ezt összekeverni robotgéppel, beletördelni a csokoládét és papírformába beletenni. Előmelegített, 180-200 fokos sütőben kb 25 percig sütni. Tényleg nagyon finom, főleg ha valaki szereti a csokis dolgokat.

2009. okt. 17. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!