Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárgabarack lekvárt sütőben...

Sárgabarack lekvárt sütőben szeretnék sütni. Próbálta már valaki?

Figyelt kérdés
Kiváncsi lennék hogy sikerült,és mi a menete.
2013. júl. 2. 14:27
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat,nem sütni hanem főzni...
2013. júl. 2. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
És kevergetni hogy fogod? Beülsz mellé? :)
2013. júl. 2. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Sütőben lekvárt főzni? Életemben először hallom, pedig konyítok valamit a lekvárfőzéshez. Én is kíváncsi vagyok :) Bocs az OFF-ért.
2013. júl. 2. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Aki nem hallott még ilyenről,az a neten utána nézhet!Vélemények és tapasztalatok érdekelnének!
2013. júl. 2. 14:45
 5/8 anonim ***** válasza:
43%

Ó, bocsánat, hogy bele mertem kontárkodni a kérdésedbe! Azt hiszem, az előbb is elnézést kértem, hogy nem a kérdésre válaszoltam...

A menetének meg ennyi erővel te is utánanézhetsz az interneten.

2013. júl. 2. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
anyósom szokott ilyet csinálni ,büszke is rá : de ez nem lekvár: A lényeg ,hogy apróra darálja a barcokot tesz hozzá cukrot . beleteszi 1 nagy lábosba ,és a lefedve meggy a sütőbe kb 1 óra alatt elkezd bugyogni ,és sürösödni . hagyja még kb 1 órát.. Majd kész a lekvárnak mondott valami : Azért jó állitása szerint mert nem kell állandóan keverni .. Ezekböl a lekvárokból ha kiveszel az üvegböl 1 kanálal ,lecsukod ,másnap már penészes lesz : A lekvárt nem lehet sütőben csinálni bárki bármit mond ,a lényege a lassú főlés , és a folyamatos kevergetés ,és a jó lekvár 4-5 óránt fől .. Csináld inkább hagyományos modón .
2013. júl. 2. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
46%

Nem, még nem próbáltam. Ha kipróbálod, írd meg légyszi, milyen lett.

És persze nagyon megköszönnénk a linket is, ahonnét a módit vetted! :))))

2013. júl. 2. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Minden lekvárt így főzök. A ledarált gyümölcsöt egy tepsibe, nagy edénybe teszem. A sütőt alacsony hőfokra állítom, és csendben főzöm. Ha már kezd sűrűsödni, akkor teszem bele a cukrot és főzöm addig, amíg elég sűrű nem lesz. Csak nagyon ritkán keverem meg. Mennyiségtől függően kell neki 4-5 órahossza. Nem fröcsög, nem kell félni, hogy leég, ha nem kevergetem állandóan. Csak az edény szélén lesz egy kissé égettebb rész. Még forrón üvegekbe rakom, lekötöm és száraz dunsztban hagyom kihűlni.

Felbontva sem penészedik meg, ha rendes cukrot használsz.

Van lekvárom, ami hónapokig is áll felbontva, anélkül, hogy penészes lenne.

Csak akkor penészedik meg, ha nem elég sűrűre főzöd, vagy befőzőcukorral főzöd. Abban zselatin van, hogy kevés főzéssel sűrűbb legyen. A befőző cukorral készült lekvár csak enni jó, de süteménybe nem lehet tenni, mert a zselatintól kifolyik belőle a lekvár.

Legalább 20 éve így csinálom a lekvárokat.

2013. júl. 2. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!