Sárgabarack lekvárt sütőben szeretnék sütni. Próbálta már valaki?
Ó, bocsánat, hogy bele mertem kontárkodni a kérdésedbe! Azt hiszem, az előbb is elnézést kértem, hogy nem a kérdésre válaszoltam...
A menetének meg ennyi erővel te is utánanézhetsz az interneten.
Nem, még nem próbáltam. Ha kipróbálod, írd meg légyszi, milyen lett.
És persze nagyon megköszönnénk a linket is, ahonnét a módit vetted! :))))
Minden lekvárt így főzök. A ledarált gyümölcsöt egy tepsibe, nagy edénybe teszem. A sütőt alacsony hőfokra állítom, és csendben főzöm. Ha már kezd sűrűsödni, akkor teszem bele a cukrot és főzöm addig, amíg elég sűrű nem lesz. Csak nagyon ritkán keverem meg. Mennyiségtől függően kell neki 4-5 órahossza. Nem fröcsög, nem kell félni, hogy leég, ha nem kevergetem állandóan. Csak az edény szélén lesz egy kissé égettebb rész. Még forrón üvegekbe rakom, lekötöm és száraz dunsztban hagyom kihűlni.
Felbontva sem penészedik meg, ha rendes cukrot használsz.
Van lekvárom, ami hónapokig is áll felbontva, anélkül, hogy penészes lenne.
Csak akkor penészedik meg, ha nem elég sűrűre főzöd, vagy befőzőcukorral főzöd. Abban zselatin van, hogy kevés főzéssel sűrűbb legyen. A befőző cukorral készült lekvár csak enni jó, de süteménybe nem lehet tenni, mert a zselatintól kifolyik belőle a lekvár.
Legalább 20 éve így csinálom a lekvárokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!