Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csokoládémázas torta?

Csokoládémázas torta?

Figyelt kérdés
Csokoládémázas szülinapi tortát szeretnék csinálni.És arra gondoltam,hogy a tortát először bevonnám tejszínhabbal, majd betenném a hűtőbe kis időre utána önteném rá a csokoládét. Ilyet még nem csináltam és félek,hogy elrontom mármint nem baj ha a habbal bevont tortára öntöm a csokit? Nem fog szétfolyni? Cukrászhabot vettem amit nagyon szeretek használni mert csak keményre kell verni a keverőgéppel és máris kész :) Aztán be a hűtőbe és mikor nagyon kemény akkor kenném rá a tortára és rá a csokit. Előre is köszönöm.
2013. jún. 28. 22:16
 1/1 anonim ***** válasza:

De baj.


Alapszabály, hogy a tejszínt nem kenjük-kavarjuk semmi meleggel, mert szétfolyik és kicsapódik az egész. A csokimáz forró, ha a habtejszínre csurgatod rá, jól egybeolvad az egész, ennyit érsz el vele.


Ha rögtön krémre szeretnéd rakni a mázat, akkor csak keményebb krémekre lehet, és csak vékony mázat. Vastagabb csokibevonatot pedig csak a piskótatészta bír el, a krém nem.

2013. jún. 29. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!