Meddig érjen a víz a befőttnek a vizes dunsztban?
Mi mindig az üveg válláig öntöttük a vizet, és bizony a lábast, amiben az üvegek sorakoztak, beborítottuk egy másik nagy lábassal. Ha már a víz felforrt, visszavettük takarékra. Egy kis helyet hagytunk, hogy a gőz ki tudjon jönni.
Mindig csak addig forraltuk, míg az üvegekben a gyümölcs a saját levében "felemelkedett" az üveg alján.
mindenki mást mond arról is, hogy meddig kell főnie. Azt is hallottam, hogy elég, ha elkezd gyöngyözni, és különböző perceket is.
Ezt hogyan tudom eldönteni?
Azért írtam: ha már az üvegben a gyümölcs felemelkedett az üveg aljáról, akkor már elzárhatod alatta.
Vagy mint ahogy a bográcsot szokták, hirtelen mozdulattal fordítsz rajta, mármint az üvegen egyet, és benne a gyümölcs megmozdult.
Nem lehet pontos időt, percet mondani, mert egyrészt nem mindegy, mekkora hőfokon forrt, ill. az sem mindegy, hogy milyen fajta gyümölcs. Egy birsalma, vagy kemény körte lassabban lesz kész, mivel kemény húsú, míg egy sárgabarack sokkal hamarabb átpuhul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!