Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ugye nem baj, hogy nem raktam...

Ugye nem baj, hogy nem raktam be a hűtőbe?

Figyelt kérdés
Tegnap este 11-kor csináltam májat és mivel még meleg volt ezért nem akartam berakni a hűtőbe. Most szeretném megenni. Ugye még jó?
2013. jún. 22. 07:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
49%
Ha nálatok is 31 fok van a szobában, mint nálunk, akkor már nem.
2013. jún. 22. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Egész este nyitva volt a konyhaablak, úgyhogy egész hűvös volt a levegő a konyhában.
2013. jún. 22. 07:42
 3/15 anonim ***** válasza:
39%

Ha még ma is májat szeretnél enni, egy egész kilót adnak csirkemájból cca 800.- Ft-ért, vagyis nem kerül egy ezresbe sem!

Megéri ennyi miatt reszkírozni? Én nem tenném még akkor sem, ha "csak" 25 fok volt a lakásban!

2013. jún. 22. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
36%
Egyébként nálam is nyitva volt ajtó-ablak egész éjszaka, mégis csak 28 fokig hűlt le a lakás. Most, hogy már ide süt a nap az ablakomra (becsukva minden, redőny le, sötétítő be!), így is 32 fok van, és hol van még az este?
2013. jún. 22. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
De finom illata van... akkor csak nem romlott meg, nem?
2013. jún. 22. 07:47
 6/15 anonim ***** válasza:
44%
A máj könnyen romlik, máskor tedd a lábost hideg vízbe, fél óra alatt lehül az étel és mehet a hűtőbe. Én nem reszkíroznék.
2013. jún. 22. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
62%
Nem, már nem jó! Legalább is annyira nem, hogy megérje a kockázatot!
2013. jún. 22. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
46%
Nekem nem.
2013. jún. 22. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem még jó. Mi a tökfőzeléket hagytuk így kint estére, semmi baja nem lett. Ha le volt fedve, és tényleg nem a 30 fokban állt (még jó korán is keltél, tehát tényleg nem lehetett melege...), akkor jó lesz. Mindenesetre melegítsd meg újra, és ha nem büdös, furcsa ízű, akkor minden oké.
2013. jún. 22. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Mivel valamikor úgy tanultam, hogy hűtőbe a kaját beborítva tesszük be:

- hogy ne illatozzon egyik is-másik is.

- és ugye, ha beborítjuk, akkor előtte hűtsük meg annyira, hogy a födő alatt már ne gőzölögjön, ne illatozzon, és főleg a beborított meleg élet könnyebben romlik, bepállik, mint a hidegen borított.

Ez volt a kiindulás, amikor egyáltalán a hűtő, mint használati tárgy, ismertté vált.


Ez alapján, ha mégis kénytelen vagyok esetenként valami miatt hamarabb betenni a hűtőbe, mint ahogy az teljesen kihűlt volna, hát elkövetem azt a "disznóságot", hogy nem borítom be, és úgy rakom a hűtőbe!

Igaz, hogy a lehűlése során jobban melegíti a hűtőt, tehát az hamarabb kapcsol be, de a kajám nem fog megromlani és nincs ilyen dilemmám, hogy ehető-e vagy nem.

2013. jún. 22. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!