Valami egyszerű de nagyon finom teasüti receptet valaki ajánlana?
35dkg cukor
2 csomag vaniliás cukor
12,5 Rizses Csoki
Hozzávalok
1dl víz
dkg margarin
5dkg kakaó
2csomag puffasztott rizs
18dkg tejpor
A vízből és a cukorból szirupot főzünk.
A tüzről levéve beleteszük a tejport a kakaót
És vaniliás cukrot és a fél margarint, majd hozzá adjuk a puffasztott rizst:
A tepsibe alufoliát teszünk,és erre simitjuk a rizses masszát . Egy éjszakára a hütőbe teszük.
Másnap ha meg keményedett kockákra vágjuk.
Csokis-diós brownie
Hozzávalók
• 375 gramm szobahőmérsékletű vaj
• 375 gramm étcsoki (kb. 4 tábla)
• 6 egész tojás
• 1 evőkanál vaníliakivonat
• 37,5 dkg porcukor
• 22,5 dkg liszt
• 1 teáskanál só
• 30 dkg darabolt dió
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy kb. 33×22 cm-es, 5-6 cm magas tepsit kibélelünk sütőpapírral - az oldalán is!
2. A csokit és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk, összekeverjük. (Ha a vaj nem szobahőmérsékletű, tovább kell szöszölni az olvasztással, ezért vegyük ki hamar a vajat a hűtőből, időt spórolunk vele!) Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a vaníliával és a cukorral. Egy másik tálba kimérjük a lisztet és a sót. A diót összedaraboljuk, én mozsárban püföltem rajta párat.
3. Egy kicsit hagyjuk hűlni a csokis-vajas keveréket, majd ezután lassan öntsük a cukros tojáskoz, keverjük össze, utána mehet bele a dió és a sós liszt. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát a tepsibe.
4. 25 percig süssük. Akkor jó, ha a teteje matt, de a közepe még sötét és kicsit ragacsos (úgy néz ki, mintha nyers lenne; nem az). A kiszáradt brownie nem jó, és fontos tudni, hogy még hűlés közben is sül, ezért kell időben kivenni. Ha kihűlt (tényleg várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, akkor lesz belül is finom omlós a tésztája!), kockára vágva tálaljuk. Ne legyenek túl nagyok a kockák, mert nagyon laktató a süti! Több napig eláll, és össze is érnek még az ízek.
Variációk
Ugyanúgy lehet vele kísérletezni, mint a muffinokkal. Lehet dió nélkül csinálni, vagy fele dió helyett aszalt gyümölcsöt tenni bele (szerintem aszalt sárgabarackdarabokkal is isteni lehet). A dió helyett lehet más magokat, például mogyorót, brazil diót, vagy kókuszreszeléket, fehér csoki darabokat, de akár még ropogós kukoricapelyhet is adni. A vaníliaaromát is lehet helyettesíteni, állítólag Bailey’s-zel nagyon finom.
forrás: Nigella Lawson - How To Be a Domestic Goddess
Csokis-diós brownie
Hozzávalók
• 375 gramm szobahőmérsékletű vaj
• 375 gramm étcsoki (kb. 4 tábla)
• 6 egész tojás
• 1 evőkanál vaníliakivonat
• 37,5 dkg porcukor
• 22,5 dkg liszt
• 1 teáskanál só
• 30 dkg darabolt dió
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy kb. 33×22 cm-es, 5-6 cm magas tepsit kibélelünk sütőpapírral - az oldalán is!
2. A csokit és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk, összekeverjük. (Ha a vaj nem szobahőmérsékletű, tovább kell szöszölni az olvasztással, ezért vegyük ki hamar a vajat a hűtőből, időt spórolunk vele!) Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a vaníliával és a cukorral. Egy másik tálba kimérjük a lisztet és a sót. A diót összedaraboljuk, én mozsárban püföltem rajta párat.
3. Egy kicsit hagyjuk hűlni a csokis-vajas keveréket, majd ezután lassan öntsük a cukros tojáskoz, keverjük össze, utána mehet bele a dió és a sós liszt. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát a tepsibe.
4. 25 percig süssük. Akkor jó, ha a teteje matt, de a közepe még sötét és kicsit ragacsos (úgy néz ki, mintha nyers lenne; nem az). A kiszáradt brownie nem jó, és fontos tudni, hogy még hűlés közben is sül, ezért kell időben kivenni. Ha kihűlt (tényleg várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, akkor lesz belül is finom omlós a tésztája!), kockára vágva tálaljuk. Ne legyenek túl nagyok a kockák, mert nagyon laktató a süti! Több napig eláll, és össze is érnek még az ízek.
Variációk
Ugyanúgy lehet vele kísérletezni, mint a muffinokkal. Lehet dió nélkül csinálni, vagy fele dió helyett aszalt gyümölcsöt tenni bele (szerintem aszalt sárgabarackdarabokkal is isteni lehet). A dió helyett lehet más magokat, például mogyorót, brazil diót, vagy kókuszreszeléket, fehér csoki darabokat, de akár még ropogós kukoricapelyhet is adni. A vaníliaaromát is lehet helyettesíteni, állítólag Bailey’s-zel nagyon finom.
forrás: Nigella Lawson - How To Be a Domestic Goddess
Mézes Linzer
Hozzávalók
15dkg ráma
3 evő kanál méz
1db tojás
1 zacskó mézes kalács fűszerkeverék
15dkg kristálycukor
Ezeket, habosra keverjük.
50 dkg liszt
1teás kanál szódabikarbóna
1csipet só
Ezt összegyúrjuk, majd hozzá adjuk a habos krémhez
Majd 2dl tejszínt teszünk hozzá. Tésztává gyúrjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Nagyon vékonyra kell nyújtani.
Ebből a tésztából linzert is lehet csinálni, és mézes kalács házat.
Másnap ki sütjük:
A sütés napján lehet enni, mert puha lesz.
Keleti Csemege
Hozzávalók
4tojás sárgája
28dkg cukor
14dkg vaj
14dkg dió
A tojás sárga ját 14dkg cukor 14dkg vajat elmorzsoljuk
Majd belet eszük az apróra vágott diót
14dkg cukrot világos barnára pirítunk, összekeverjük a diós krémmel és pár percig együtt főzzük / amíg a pirit ott cukor elkeverik a diós krémmel.
Ha kihűlt, de még nem dermedt.2 keskeny ostya lap közé tesszük.
Majd valamilyen súllyal lenyomjuk, hogy egybe maradjon.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük
Másnap vékonyra szeleteljük
Nekem ez a kedvenc zabkeksz alapreceptem. Kókuszt mindig rakok bele, és vagy kakaóport, vagy apró csokidarabot, de ízlés szerint a vörös áfonyától kezdve a dión át bármit bele lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!