Hogy kell megölni az élesztőgombát?
Figyelt kérdés
Készítettem egy pogácsatésztát, de kiderült hogy csak 1 hét múlva lesz rá szükségem, viszont addigra már túlkeleszteném ezért valahogy meg kell állítanom az élesztő folyamatot. Sürgős lenne úgyhogy lsz segítsetek.2013. jún. 16. 16:01
1/5 anonim válasza:
MEgölni nagy hiba lenne, a tésztát úgy, ahogy van fagyaszd le és amikor el tudod készíteni, akkor szedd ki elözö este.
Igy olyan lesz, mint amikor frissen készült a tészta, es igen sokáig eláll fagyasztva.
2/5 A kérdező kommentje:
az a baj hogy az élesztő a mélyhűtőben is dolgozik, és egy hét alatt túlságosan levegős lesz
2013. jún. 16. 16:14
3/5 anonim válasza:
A mely hűtőben nem dolgozik az éleszto. Milliószor készítettem mar kelt tésztát, amit lefagyasztottam - nem kelt tul.
4/5 anonim válasza:
Hidd el, hogy a fagyóban lelassul az élesztő, és amikor kiveszed, majd a szobahőn újra beindul. nem lesz semmi baja lefagyasztva.
De akár a kész, kisütött pogácsát is kihűlve lefagyaszthatod. tálcára teszed, hogy ne érjenek egymáshoz, és , ha csonttá fagyott, akkor be lehet zacskózni. mélyhűtöttet is lehet kapni.
5/5 anonim válasza:
Fagyaszd le,különben ne használd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!