Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gombás főételt javasolt...

Milyen gombás főételt javasoltok, amihez nem kell hús? Recepteket, linkeket is várok.

Figyelt kérdés
Köszönöm
2009. okt. 10. 18:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Gombapaprikás nokedlival,tejföllel.Esetleg tehetsz bele karikára vágott főtt tojást,amikor már kész,csak éppen össze kell rottyantani vele.És természetesen kell bele oregánó is.
2009. okt. 10. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 igabcsy ***** válasza:

Zöldborsós gombapörkölt rizzsel.


Hozzávalók:

50 dkg csiperkegomba, 50 dkg zöldborsó , 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál liszt, őröltbors, majoránna, pirospaprika, só, olaj

Elkészítése:

A gombát megtisztítom, és feldarabolom. A hagymát apróra szeletelem és olajban megpárolom, beleteszem a gombát, és a fűszereket, majd amikor a gomba levet eresztett, azonnal a zsenge zöldborsót.

Nem főzöm sokáig, mert mi úgy szeretjük a gombát ha nem fő szét olyan "töttyre", hanem kicsit roppanós marad.

Először nem teszek hozzá vizet, mert a gomba sok levet ereszt. Később majd úgyis látod, hogy szükség van-e egy kevés víz hozzáadására.

Amikor a megfőtt, behabarom a lisztel és a tejföllel.

Párolt rízzsel tálalom.

2009. okt. 10. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Rántott gomba - recept nem kell hozzá, a gombafejeket rendesen panirozod és kisütöd.
2009. okt. 10. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Juhtúróval töltött rántott gomba.
2009. okt. 10. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Rakott kifli

Zsíron kockára vágott hagymát piritok,ráteszem a gombát,sót,borsot,kakukkfüvet,oregánót, vizet öntök alá és puhára párolom,ha megfőtt,teszek bele 2 dc házitejfölt,vagy ha nincs,akkor főzőtejszínt.

Közben 10 tojást keményre megfőzök,és karikára szeletelem.

Ha a gomba is kész ,egy edényt vékonyan kivajazok,az aljára teszem a karikára vágott kiflit,tetejére a tojásokból,arra gombát valamennyi lével,kifli,tojás,gomba

legfelül kifli.Erre is öntök a gomba megmaradt levéből,és tejszínt teszek rá.Berakom a sütőbe,és ha már eléggé megpirult,reszelt sajtot teszek rá,és néhány percig még sütöm.

2009. okt. 10. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:

Gombás batyu

Fagyasztott leveles tészta kell hozzá, amit vékonyra kinyújtok és kockákra vágok.

Az apróra vágott gombát fokhagymával, kakukkfűvel sóval megpárolom, a levét teljesen el kell főzni, merülőmixerrel aprítom majd egy kis tejföllel lazítom.

A tésztakockákra halmozom, batyukat formálok belőle és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm. Tojással le lehet esetleg kenni a tésztát sütés előtt, akkor fényesebb lesz.

Jégsalátás vegyes zöldségsalátát dressinggel szoktam mellé tálalni.

2009. okt. 11. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

gombapörkölt (mi kenyérrel szoktuk enni,de főtt krumplival is jó).

Apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpiritod, rárakod a szeletelt gombát, pirospaprikát és felöntöd vizzel, só,bors és egyéb fűszer ami a kezedbe kerül mehet rá. Fedő alatt néha megkevergetve addig főzöd,mig a gomba puha lesz.

2009. okt. 12. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!