Milyen gombás főételt javasoltok, amihez nem kell hús? Recepteket, linkeket is várok.
Zöldborsós gombapörkölt rizzsel.
Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba, 50 dkg zöldborsó , 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál liszt, őröltbors, majoránna, pirospaprika, só, olaj
Elkészítése:
A gombát megtisztítom, és feldarabolom. A hagymát apróra szeletelem és olajban megpárolom, beleteszem a gombát, és a fűszereket, majd amikor a gomba levet eresztett, azonnal a zsenge zöldborsót.
Nem főzöm sokáig, mert mi úgy szeretjük a gombát ha nem fő szét olyan "töttyre", hanem kicsit roppanós marad.
Először nem teszek hozzá vizet, mert a gomba sok levet ereszt. Később majd úgyis látod, hogy szükség van-e egy kevés víz hozzáadására.
Amikor a megfőtt, behabarom a lisztel és a tejföllel.
Párolt rízzsel tálalom.
Rakott kifli
Zsíron kockára vágott hagymát piritok,ráteszem a gombát,sót,borsot,kakukkfüvet,oregánót, vizet öntök alá és puhára párolom,ha megfőtt,teszek bele 2 dc házitejfölt,vagy ha nincs,akkor főzőtejszínt.
Közben 10 tojást keményre megfőzök,és karikára szeletelem.
Ha a gomba is kész ,egy edényt vékonyan kivajazok,az aljára teszem a karikára vágott kiflit,tetejére a tojásokból,arra gombát valamennyi lével,kifli,tojás,gomba
legfelül kifli.Erre is öntök a gomba megmaradt levéből,és tejszínt teszek rá.Berakom a sütőbe,és ha már eléggé megpirult,reszelt sajtot teszek rá,és néhány percig még sütöm.
Gombás batyu
Fagyasztott leveles tészta kell hozzá, amit vékonyra kinyújtok és kockákra vágok.
Az apróra vágott gombát fokhagymával, kakukkfűvel sóval megpárolom, a levét teljesen el kell főzni, merülőmixerrel aprítom majd egy kis tejföllel lazítom.
A tésztakockákra halmozom, batyukat formálok belőle és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm. Tojással le lehet esetleg kenni a tésztát sütés előtt, akkor fényesebb lesz.
Jégsalátás vegyes zöldségsalátát dressinggel szoktam mellé tálalni.
gombapörkölt (mi kenyérrel szoktuk enni,de főtt krumplival is jó).
Apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpiritod, rárakod a szeletelt gombát, pirospaprikát és felöntöd vizzel, só,bors és egyéb fűszer ami a kezedbe kerül mehet rá. Fedő alatt néha megkevergetve addig főzöd,mig a gomba puha lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!