Miért állt össze a tojás levesem?
Figyelt kérdés
mindent úgy csináltam, ahogy anyukám mondta, mégis pépes, darabos lett, és egy óra múlva szétvált, és a tetején volt a legtöbb víz, és a darabos pép lesüllyedt.anyum se tudja,mit csinálhattam rosszul.valaki járt már hasonlóan?a tojás biztos nem volt romlott.2008. jún. 19. 21:37
1/2 anonim válasza:
Ez akkor rántott leves lett volna csurgatott tojással?
Csinálsz egy rántást, apróra vágott hagymát bele, pirospaprikát, felötöd vízzel, sózod, fűszerzed, 4-5 percig forralod, és belecsurgatsz felvert tojást?
A rántást nem könnyű eltalálni, leginkább tapasztalat kell hozzá: Mennyi kell? Meddig kell pirítani?
Ehhez a leveshez kb. annyi kell, mint egy bableveshez.
Nekem akkor lett ilyen amikor először csináltam, és a forró vizet rántottam be, de valami nagyon sok rántással!
Akkor lett olyan, mint egy főzelék!
2/2 anonim válasza:
Szerintem is a rántással volt a probléma. Én úgy szoktam a rántást csinálni,hogy teszek olajat, kb annyit amennyit a hagyma alá tennék és amikor picit megmelegedett akkor abba pár (1-2 kanál) lisztet belerakok elkeverem, megpiritom, de nem égetem le (erre nagyon figyelj) és utána pici hideg vizzel folyamatosan keverve higitom a rántást. Kevered, kevered, megint pici hideg viz közben kevered....amég hig nem lesz, és akkor öntheted fel vizzel a leveshez és utána forralod tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!