Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha tortalapban csökkentem a...

Ha tortalapban csökkentem a cukor mennyiségét, akkor a lisztet is csökkentsem, vagy maradhat recept szerint?

Figyelt kérdés
Nagyon édes lenne a leírt cukormennyiséggel.

2013. jún. 4. 16:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Én a lisztet nem csökkenteném ezért
2013. jún. 4. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Anyósomtól eredetileg úgy tanultam a piskóta készítést:

ahány tojás, annyi púpozott evőkanál grízes liszt, és eggyel kevesebb, csapott evőkanál cukor!

Vagyis ha lemérnénk, hogy ez a púpozott kanál liszt, és eggyel kevesebb csapott evőkanál cukor, mondjuk 10 tojásnál dekában mit tesz, szóval egész biztosan jelentene valamennyit, mégis nagyon szép piskótáim lettek.


A cukor ugyanis lefelé húzza, vékonyabbra engedi kelni a piskótát, tehát ha csökkented a mennyiségét, nem fogsz vele nagy bajt okozni.

2013. jún. 4. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha Te írtad a korábbi receptedet, ahol a vajat kérdezted, akkor én is úgy gondoltam, amikor elolvastam, hogy sok a 40 deka cukor 40 deka liszthez. szerintem nyugodtan lecsökkentheted 30 dekára, de a liszt maradjon.
2013. jún. 4. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Elég a cukrot csökkenteni, én sem teszek bele egyik sütibe se annyit, amennyi a receptekben van, mert nekünk az túl édes lenne.
2013. jún. 4. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!