Miket tudok csinálni konzerv ananászból?
Mexikói jellegű pikáns ragu
Hozzávalók:
kb. 60-70 dkg darálthús
1 doboz konzerv kukorica
1 doboz konzerv ananász
chili fűszerkeverék
pirospaprika
só
bors
kevés olaj
kb. fél kg krumpli (elhagyható)
Elkészítés: A húst sóval kevés olajon megpirítom, megpaprikázom, pici vízzel felengedem, mehet bele a bors és a fűszerkeverék, a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti csípősen. Felengedem az ananászkonzerv levének kb. a felével, a lé lepje el a húst, és egy kicsi maradjon azon felül is. 5-10 percig párolom, majd beleöntöm a kukoricát és az ananászt, és adok neki még 5 percet összefőni.
A krumplit vagy hajában vagy kockára vágva megfőzöm, és az elkészült főtt krumplival összekeverem a ragut. Ez utóbbi lépés elhagyható.
Melegen tálalom, előtte a teteje reszelt sajttal megszórható, ízlés szerint.
Kreol fasírt
Hozzávalók:
A fasírthoz:
60 dkg darálthús
1 db hagyma (finomra vágva)
3 evőkanál sima liszt
1 teáskanál csípős pirospaprika
só
bors
olaj a sütéshez
A kreol szószhoz:
1 evőkanál olaj
1 db hagyma (finomra vágva)
2 db kaliforniai paprika (kimagozva, felkockázva)
3 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
40 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
30 dkg ananász (kockára vágva)
1 babérlevél
só
bors
olaj
Elkészítés: A fasírthoz egy tálban összekeverjük a darált húst, a hagymát, a lisztet, a paprikát, egy kis sót és borsot. Jól összedolgozzuk, majd golyókat formálunk belőle, és olajban egyenletesen kisütjük, papírtörlőre téve félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A szószhoz egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpuhítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát és a fokhagymát, és 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, az ananászt, 2 dl vizet, a babérlevelet, sót, borsot, és kevergetve felforraljuk. A fasírtokat egy tepsibe tesszük, majd ráöntjük a szószt, és kb. 20-25 percig sütjük a sütőben. Sima főtt rizzsel és ropogós zöldsalátával tálaljuk.
Ananászos virsli
Hozzávalók:
16 db borjúbeles virsli
4 karika ananász (lehet konzerv is)
10 dkg húsos szalonna
2 alma
olaj
Elkészítés:
A meghámozott almát nagyobb kockákra vágjuk, az ananászt háromszögletű darabokra. A szalonnát papírvékonyra szeleteljük, és egyenként összetekerjük. A virslit vastag karikákra vágjuk. A nyársakra váltakozva, felhúzzuk a virslit, almát, ananászt és az összetekert szalonnaszeleteket. Vékonyan átkenjük olajjal és forró grillsütőben, többször forgatva 4-5 perc alatt megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!