Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miket tudok csinálni konzerv...

Miket tudok csinálni konzerv ananászból?

Figyelt kérdés
Az a baj hogy nincs itthon csak darált hús, mégis szeretnék valamit összedobni.tippeket recepteket pls.
2009. okt. 7. 16:22
 1/9 A kérdező kommentje:
Jah és virsli is van itthon.
2009. okt. 7. 16:25
 2/9 anonim válasza:
100%
Akkor dínszteld be az ananászt, majd panírozd be és a végén reszelj rá egy kis vírslit...
2009. okt. 7. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hawai pizza:)
2009. okt. 7. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
sima panirral? vagy esetleg palacsintatészta?
2009. okt. 7. 16:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mexikói jellegű pikáns ragu

Hozzávalók:

kb. 60-70 dkg darálthús

1 doboz konzerv kukorica

1 doboz konzerv ananász

chili fűszerkeverék

pirospaprika

bors

kevés olaj

kb. fél kg krumpli (elhagyható)


Elkészítés: A húst sóval kevés olajon megpirítom, megpaprikázom, pici vízzel felengedem, mehet bele a bors és a fűszerkeverék, a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti csípősen. Felengedem az ananászkonzerv levének kb. a felével, a lé lepje el a húst, és egy kicsi maradjon azon felül is. 5-10 percig párolom, majd beleöntöm a kukoricát és az ananászt, és adok neki még 5 percet összefőni.

A krumplit vagy hajában vagy kockára vágva megfőzöm, és az elkészült főtt krumplival összekeverem a ragut. Ez utóbbi lépés elhagyható.

Melegen tálalom, előtte a teteje reszelt sajttal megszórható, ízlés szerint.

2009. okt. 7. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Kreol fasírt


Hozzávalók:

A fasírthoz:

60 dkg darálthús

1 db hagyma (finomra vágva)

3 evőkanál sima liszt

1 teáskanál csípős pirospaprika

bors

olaj a sütéshez

A kreol szószhoz:

1 evőkanál olaj

1 db hagyma (finomra vágva)

2 db kaliforniai paprika (kimagozva, felkockázva)

3 gerezd fokhagyma (finomra vágva)

40 dkg darabolt paradicsom (konzerv)

30 dkg ananász (kockára vágva)

1 babérlevél

bors

olaj


Elkészítés: A fasírthoz egy tálban összekeverjük a darált húst, a hagymát, a lisztet, a paprikát, egy kis sót és borsot. Jól összedolgozzuk, majd golyókat formálunk belőle, és olajban egyenletesen kisütjük, papírtörlőre téve félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.


A szószhoz egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpuhítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát és a fokhagymát, és 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, az ananászt, 2 dl vizet, a babérlevelet, sót, borsot, és kevergetve felforraljuk. A fasírtokat egy tepsibe tesszük, majd ráöntjük a szószt, és kb. 20-25 percig sütjük a sütőben. Sima főtt rizzsel és ropogós zöldsalátával tálaljuk.

2009. okt. 7. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ananászos virsli

Hozzávalók:


16 db borjúbeles virsli

4 karika ananász (lehet konzerv is)

10 dkg húsos szalonna

2 alma

olaj


Elkészítés:


A meghámozott almát nagyobb kockákra vágjuk, az ananászt háromszögletű darabokra. A szalonnát papírvékonyra szeleteljük, és egyenként összetekerjük. A virslit vastag karikákra vágjuk. A nyársakra váltakozva, felhúzzuk a virslit, almát, ananászt és az összetekert szalonnaszeleteket. Vékonyan átkenjük olajjal és forró grillsütőben, többször forgatva 4-5 perc alatt megsütjük.

2009. okt. 7. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Ahhhh.... Imádlak akárki is vagy. nagyon okos ügyes meg ien szavak illetnek téged. meg persze rendes h mindezt ideortad nekem . kösziszépen.
2009. okt. 8. 06:40
 9/9 anonim ***** válasza:
nincsmit:)
2009. okt. 8. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!