Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főznétek ezekből?

Mit főznétek ezekből?

Figyelt kérdés
Koleszos vagyok és csak kedden kapok pénzt, de addig van kb500 ft-om, 4db tojás, rizsem, egy befőttes üvegnyi lecsóalapom, meg elég nagy étvágyam:) Tudom a rizses lecsó adja magát, de már elég sokat ettem mostanában...
2013. jún. 1. 17:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Vegyél még valami lecsókolbászt, és valami olcsóbb virslit. egy fél kiló száraztészta is kijön még belőle.(150 ft)

egyik nap sült virsli, tojásos rizzsel. ( a főtt rizsre ráütsz 2 tojást és kevered, mint a rántottát.

másnap a lecsókolbászból egy pörköltalap, kis lecsóval, erre is mehet a másik 2 tojás, kb 20 dekányi tésztát kifőzöl és dugig jóllaksz. száraztésztád még marad is, a következő szűkösebb napokra. pl krumplistésztának.

2013. jún. 1. 17:39
 2/3 anonim ***** válasza:

2 db. tojásból készíts tojáspörköltet, köret mellé a főtt rizs.

Apróra vágott vöröshagymát dinsztelsz, törtpaprikát rá és nagyon gyorsan pici hideg vízzel felengeded. Egy evőkanálnyi tejfölbe lisztet símára kavarsz, azt belefőzöd ebbe a pörkölt-alapba. Legyen a kezedügyében hidegvíz, mert gyorsan kezd sűrűsödni, és hígítani kell. Amikor ideáig eljutottál, az előzőleg megfőzött 4-be vágott főtt tojásokat, belerakod ebbe a szaftba, egy kicsit összerotyogtatod. Ja ebbe sót, borsot szoktam rakni. A főtt rizs a köret.

A 3.-ik tojásból (ha van liszted) kavarj egy kis nokedlit, és a 4.-et ráütve, kész a tojásos nokedli. Egy fej salátával fejedelmi kaja, és valószínű, hogy nem is egy evésre, hanem minimum 2-re elég.

2013. jún. 1. 17:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Vasárnapra csinálj főtt rizst tükörtojás

Hétfőre tojásleves, 500ft-ból vegyél 2db csirkecombot abból pedig csinálj rizseshúst

az 500ft-ból még maradt vegyél 2pár virslit és virslis lecsós rizs

vagy a comb helyett a máj olcsóbb abból sült máj vagy rizses máj

2013. jún. 1. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!