Most készülök először spárgát venni, mire figyeljek vásárláskor, és milyen ételt készítsek belőle?
-milyen színű a jó spárga?
-kemény puha,mekkora?
-melyik részét fogyasztjuk?
Baconbe tekert spárgát szemeltem ki, hogy azt csinálnék.
Ötletek?
Jó a fehér és a zöld spárga is.
Kb 20- 25 centisek a jók, és roppanósnak kell lenni a szárának.
a fejét és a fej alatti szárrészt használjuk, ameddig még roppanós, de nem fás. a fás részt el kell távolítani.
a szárrészt nagyon vékonyan meg kell hámozni.
darabokra vágva általában kevés vajon pároljuk puhára, de nem szétmállósra.
Az íze semmihez nem hasonlítható, elég semleges, de finom.
fűszeres mártásokkal általában köretként fogyasztjuk, legalábbis mi. lehet kicsit erősebben fűszerezni, de a bacontól egy igen kellemes ízt kap.
Nézd csak mit találtam :D
Elkészítettem ezt a vacsit, hát nagyon mellé lőttem vele.
A spárga megfőtt, kb az első 2 cm ehető volt belőle, a többi meg olyan fás hogy ehetetlen volt. Pedig meghámoztam. És a boltban szépnek tűnt, a sparban vettem. Nem tudom mi lehetett a baj vele. Maga a kaja nem lett volna rossz az íze is bejött, de rettentően fás volt az egész! :(
De nem adom fel, még próbálkozok vele, legközelebb zöldet veszek, vagy üvegeset. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!