Mire figyeljek kutya vásárláskor?
Amstaffot szeretnék venni.Törzskönyv-re nincs szükségem,én csak egy jó társra vágyok.
Mire figyeljek oda amikor megnézem a kiszemelt kölyköket ? Milyen módon tudom letesztelni,hogy milyen temperamentumú lesz a kicsi ?
Ti mi alapján választottatok?
Én is így voltam vele, hogy csak egy jó társra vágyom.
Mostanra túl vagyunk egy harder mirigy előesés miatti műtéten, egy rejtett here miatti ivartalanításon, mindkét térdben egy patella-ficam műtéten, és kiderült, hogy epilepsziás a kutya.
Azt hittem törzskönyv csak akkor kell, ha kiállítani szeretnék, vagy tenyészteni, hát hatalmasat tévedtem. Nagyon sokba került ez a tévedés, sokkal többe, mintha vettem volna egy betegségekre szűrt törzskönyves kutyát.
"Törzskönyv-re nincs szükségem"
ezalatt nem tudom hogy pontosan mit értesz, ugyanis a törzskönyv is egy a sok közül ami biztosít a kutya fajtatisztaságát illetően, illetve hogy megfelelő tenyészet. ha ezalatt azt érted hogy az "olcsóbb" kutya is megteszi, arra sajnos nincsen lehetőséged hogy a későbbiekben felmerülő szaporítás miatti problémákat (mentális és egészségügyi problémák) kikerülhesd.
viszont ha egy tenyésztőtől veszed a kutyust, akkor az a papír "tartozékként" ígyis ugyis jár a kutyához, chippel, oltással mindennel. "az árban benne van". ott pedig személyes konzultáción a tenyésztő készséggel válaszol erre a kérdésedre, sőt segít is kiválasztani a megfelelő kutyust. ;)
Nehéz úgy tanácsot adni, ha alapból kijelented, hogy az egyik fontos szempont számodra nem fontos!
Amire figyelj:
- törzskönyv
- szűrések a szülőknek
- tartási körülmények
- szakértelem a tenyésztő részéről
- kölcsönös szimpátia (jó esetben később is tartjátok a kapcsolatot)
- a kölykök szocializációja
Mivel nem értessz hozzá, ezért felesleges bárhogy is tesztelned, mert csak annyira mész vele, mintha találomra választanál. Itt jön be a tenyésztő szakértelme és a szimpátia. Elmondod, hogy mit szeretnél és ő az alapján ajánl neked kölyköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!