Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért olyan ízetlenek a tésztáim?

Miért olyan ízetlenek a tésztáim?

Figyelt kérdés
pl ha paradicsomszószos spagettit csinálok, a szósz nagyon finom mindig de a tészta mégis kicsit olyan ízetlen, lehet kevés sót rakok a vízbe? vagy mitől lehet?
2013. máj. 25. 23:16
 1/8 fufiné válasza:
amikor megfőzöd a tésztát leszűröd a vizet ugye stb stb ezután sztem tedd fel megint kicsit a tűzre víz nélkül és pici olajat tegyél bele sózd meg és nem lesz semmi probléma vele : D
2013. máj. 25. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A tészta föző vizének tenger víz sósnak kell lenni ezt valami föző müsorban halotam

azt is tanácsolják hogy a leszürt tésztát a még készülűlő szószal forgasd össze 1-2 percre aztán lefedve pihentesd így a gőzben még dagad a tészta és a szószt is magába szivja.

2013. máj. 25. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 tetro ***** válasza:
Azért azt fontos lenne tudni, hogy milyen típusú tészta
2013. máj. 25. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim válasza:
16%
Ne sót tegyél a főzővízbe hanem vegetát vagy leveskockát.És vegyél jó minőségü tésztát vagy gyúrd meg magad !
2013. máj. 26. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Először is sózd meg rendesen a főzővizet. Másodszor pedig nem főzd sokáig. Ahogy mondani szokták legyen al dente. :) Harmadszor pedig jó minőségű tésztát vegyél. Ennyi a titka az egésznek. Nem kell semmi egyéb dolog hozzá.
2013. máj. 26. 02:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Vegetát és leveskockát NE tégy a vízbe! Felesleges mű fűszereket használni.

A vízbe tégy egy kanál sót, ha felforrt, tedd bele a tésztát. Ha újra felforrt a víz, akkor vedd le a tűzről. Tegyél rá födőt, és hagyd, amíg megfő a tészta. Néha keverd meg. Kb, negyedóra alatt lesz kész. Akkor szűrd le, és tegyél rá egy kevés zsírt. (Vagy a szószból, pörköltléből, tejfölből tegyél rá) Attól függ, mihez

kell a tészta.

Fűszerezni a tésztára valót kell.

2013. máj. 26. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A vegeta/delikát/ételizesitö értelmetlen dolog, tele van izfokozóval és ezért igen egészségtelen.


Valószinüleg nem teszel elég sót a vizbe. A tésztafözésnél 110 g só 100 g tészta 1000 g (1 liter) viz az optimális arány.


A tésztát ne fözdd túl, a fözövizbe ne tegyél semmit a són kivül (az olaj elterjedt babona, de semmit sem ér, mert az a viz felszinén marad, a tészta meg alatta a vizben), és ka kész, NE öblitsd le, mert akkor nem tapad olyan jól meg rajta a mártás.

2013. máj. 26. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat sokat segítettetek :) ma ki is próbálom
2013. máj. 27. 09:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!