Miért olyan ízetlenek a tésztáim?





A tészta föző vizének tenger víz sósnak kell lenni ezt valami föző müsorban halotam
azt is tanácsolják hogy a leszürt tésztát a még készülűlő szószal forgasd össze 1-2 percre aztán lefedve pihentesd így a gőzben még dagad a tészta és a szószt is magába szivja.















Vegetát és leveskockát NE tégy a vízbe! Felesleges mű fűszereket használni.
A vízbe tégy egy kanál sót, ha felforrt, tedd bele a tésztát. Ha újra felforrt a víz, akkor vedd le a tűzről. Tegyél rá födőt, és hagyd, amíg megfő a tészta. Néha keverd meg. Kb, negyedóra alatt lesz kész. Akkor szűrd le, és tegyél rá egy kevés zsírt. (Vagy a szószból, pörköltléből, tejfölből tegyél rá) Attól függ, mihez
kell a tészta.
Fűszerezni a tésztára valót kell.





A vegeta/delikát/ételizesitö értelmetlen dolog, tele van izfokozóval és ezért igen egészségtelen.
Valószinüleg nem teszel elég sót a vizbe. A tésztafözésnél 110 g só 100 g tészta 1000 g (1 liter) viz az optimális arány.
A tésztát ne fözdd túl, a fözövizbe ne tegyél semmit a són kivül (az olaj elterjedt babona, de semmit sem ér, mert az a viz felszinén marad, a tészta meg alatta a vizben), és ka kész, NE öblitsd le, mert akkor nem tapad olyan jól meg rajta a mártás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!