Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Honnan lehet tudni hogy...

Honnan lehet tudni hogy romlott a hús?

Figyelt kérdés

Én nagyon érzékeny vagyok a szagokra, különösen a húsokéra. Volt hogy olyan húst éreztem "büdösnek" amire mindenki más azt mondta hogy tök normális.

Most a pár napja vásárolt hűtőben tárolt darált húsnál éreztem meg valami furi szagot. Félek hogy újra csak beképzeltem ezért elkezdtem főzni de nem tudom hogy jót teszek-e. Ízre meg tudnám esetleg állapítani? Vagy főzés közben lenne szaga?


2013. máj. 25. 12:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is érzékeny vagyok a szagokra, és én is hajlamos vagyok beképzelni, hogy romlott, na de mikor ténylegesen romlott húst bontottam fel, az olyan büdös volt, hogy az egész lakást beterítette a szag. Úgyhogy, ha te nem érzed ezt, akkor szerintem nem romlott, na meg a színe, ha nem volt zöldes, vagy szürkés, akkor nem romlott.
2013. máj. 25. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A romlott hús nem szép piros hanem fakó zöldes
2013. máj. 25. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Elsővel egyetértek én is ilyen vagyok. Szó szerint,néha evés közbe elkezdek aggódni úristen mi van ha romlott. Nagyon parázok a gyomorbajoktól.

De nálam is volt hogy kibontottam a csirkecombot,hát egy egész éjszakát kellett szellőztetni utána.

Múltkor meg kidobtam 1 kiló karajt,büdös nem volt csak fura színe volt fagyasztóból kivétel után,mintha valaki már félig megsütötte volna ilyen fehéres színe volt.

Na ezt se kockáztattam.

Ha ízre teljesen jó a hús akkor nem romlott ne aggódj.

2013. máj. 25. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A több hónapig fagyasztóban tartott hús mindíg világosabb színű!
2013. máj. 25. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom ez szó szerint fehér volt a teteje meg az alja. Nem jég fehér,hanem mintha elő lett volt sütve,alig volt rózsaszín rész rajta.
2013. máj. 25. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Az enyémnek normális színe volt, már amúgy készre főztem. Megkóstoltattam a fiúkkal hogy sós-e, meg milyenre sikerült, azt mondták hogy finom, ízre én se éreztem olyan furcsát... Szóval remélem hogy nem volt semmi baja.

Én főzés közben is éreztem ugyanazt a szagot, de hát ha a család nem szólt semmi furcsát akkor biztosan én képzelem be... legalábbis remélem...

2013. máj. 25. 13:25
 7/7 anonim válasza:
Rossz helyen tapadó lepény, rózsaszines folyás(ha épp többet hajolgatok) plusz GDM.... azért ennek nagyrésze szülés után értelemszerű hogy nem lesz 🙃
júl. 29. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!