Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A spárga miért mindig fás?

A spárga miért mindig fás?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem, illetve szeretném, de még sehol nem sikerült olyant vennem, ami ne lenne fás.

Vagy én csinálok valamit rosszul?



2013. máj. 15. 19:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Túl vékonyan hámozod, rajta marad egy fás réteg.
2013. máj. 15. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. A spárga kényes növény, nehéz termeszteni is, és a szállításra, tárolásra is nagyon oda kell figyelni. Nekünk eddig szerencsénk volt, volt a faluban valaki, aki foglalkozott vele, mindig tőle vettük. Sajnos befejezte a termelést, nem tudom most honnan veszünk, mert mi is nagyon szeretjük.
2013. máj. 15. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt a cikket, a témával foglalkozik:


[link]

2013. máj. 15. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Hoppá! Nem tudtam, hogy meg kell hámozni.
2013. máj. 15. 20:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem hámozod meg jól, de ha jól is fogod, csodákat ne várj, egyszerűen az elsőosztályú cucc repül (szó szerint) Németországba, ahol az itthoni ár triplájáért adják el. Ha megfigyeled a cikkben leírtakat és úgy vizsgálod a piacon árult spárgákat, 95%-uktól lehet is elfordulni.


Én pl. idén még nem ettem spárgát, mert amit találtam az szörnyű minőségű volt és sz.art nem fogok venni.

2013. máj. 15. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, elolvastam a cikket.

Hát akkor többet nem veszek, csak konzervet. Gondolom, az csak nem fás.

2013. máj. 15. 21:19
 7/7 anonim válasza:

Mikor spárgát vásárolsz akkor könnyen tudod ellenőrizni, hogy friss, gyenge-e: 1 spárgát kiválasztasz és a tetejénél ahol a "rügyes rész van megpróbálod eltörni.Ha könnyen adja magát akkor friss, gyenge biztosan nem fás. Színe szép élénk, nem barnás. Én ha hámozom úgy szoktam, hogy lefektetem az asztalra és nem nyúlok hozzá a kezemmel, csak a hámozóval tisztítom, mert a friss spárgához ha hozzányúlsz kézzel ahol már megtisztítottad bebarnul......

Egy salátaszakács...............

2013. máj. 19. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!