Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez tepertőnek jó?

Ez tepertőnek jó?

Figyelt kérdés
[link]
2013. máj. 12. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen!
2013. máj. 12. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Felöntöttem egy kis vízzel, már rotyog. Olyan 2kg körül van. Fűszerezni kell? Illetve mennyi idő míg elkészül? Még nem csináltam de imádom:)
2013. máj. 12. 16:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Sütni kell, nem főzni, ha elfőtte a raöntött vizet, hagyd, hogy süljön rendesen, akkor sül ki a zsír és a megpirult szárazanyag lesz a töpörtyű.

ha már minden zsírját kisülte, de még világos egy cseppnyi tejet önts hozzá (sisteregni fog )és attól lesz szép piros, ropogós.

kevergetni kell, majd szűrőbe öntve egy merőkanál domború felével amennyire csak lehet, a zsírt ki kell nyomkodni belőle.

2013. máj. 12. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja és nem kell fűszerezni, csak a leszűrt töpörtyűt akkor sózni, amikor fogyasztod.
2013. máj. 12. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2013. máj. 12. 17:01
 6/7 doboszoli ***** válasza:

Fejről leszedett szalonnának nézem, miután füldarabok vannak benne.

Mivel bőrös, nagyon ügyelni kell rá, mert ragadós lesz.

Én a tejet a sütés elején ráöntöm, és megsózom, amitől a tepertő kissé sós lesz, a zsír semleges marad.

30 kilóhoz szoktam tenni 3 deci tejet, és kis fél marék sót.

Ja igen, korábban házi vágásnál mi is tettünk alá egy kis vizet, most inkább két kilónyi zsíron indítjuk.

De szorgalmasan kevergetve finom lesz!!

2013. máj. 12. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nagyon lassan sül, alig jött ki belőle egyelőre valamennyi zsír úgyhogy raktam alá egy keveset. Éjfélre csak kész lesz:)
2013. máj. 12. 20:19

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!