Sütni kell, nem főzni, ha elfőtte a raöntött vizet, hagyd, hogy süljön rendesen, akkor sül ki a zsír és a megpirult szárazanyag lesz a töpörtyű.
ha már minden zsírját kisülte, de még világos egy cseppnyi tejet önts hozzá (sisteregni fog )és attól lesz szép piros, ropogós.
kevergetni kell, majd szűrőbe öntve egy merőkanál domború felével amennyire csak lehet, a zsírt ki kell nyomkodni belőle.
Fejről leszedett szalonnának nézem, miután füldarabok vannak benne.
Mivel bőrös, nagyon ügyelni kell rá, mert ragadós lesz.
Én a tejet a sütés elején ráöntöm, és megsózom, amitől a tepertő kissé sós lesz, a zsír semleges marad.
30 kilóhoz szoktam tenni 3 deci tejet, és kis fél marék sót.
Ja igen, korábban házi vágásnál mi is tettünk alá egy kis vizet, most inkább két kilónyi zsíron indítjuk.
De szorgalmasan kevergetve finom lesz!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!