Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy szép szűzpecsenyém,...

Van egy szép szűzpecsenyém, de rajta van az ín. Férjem szerint ha leszedjük, a fele kárba vész. Leszedjem, ne szedjem, és ha igen hogyan, hogy ne vesszen sok kárba?

Figyelt kérdés
2013. máj. 12. 11:49
 1/5 anonim ***** válasza:
45%

Az ín ehetetlen, ha rajta van, ha nincs. A férjed azon is problémázik, ha kicsontozol egy húst, mert akkor is a fele kárba vész?


Nyilván szedd le, ha van filézőkés, akkor azzal, mert vékony és hajlékony a pengéje.

2013. máj. 12. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

A szűszpecsenyén nem ín van, csak hártya. azt is leheletvékonyan le lehet szedni, de nem szabad hagyni, hogy a húsról teljesen leszakadjon.valaminek össze is kell tartani, másképp tényleg romokban lenne.

lehártyázva lehet egyben, de szeletben is sütni. klopfolni sem kell, csak tenyérrel egy kicsit megnyomkodni a nem túl vékony szűzérméket.

2013. máj. 12. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát azért ez a hártyánál több. Én csak innak mondanám.
2013. máj. 13. 11:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor nincs más hátra, mint előre, vékonyan le kell szedni. ha megfagyasztod félig, sokkal könnyebb, mint a a puha húsról. a kés éles legyen , mint a penge, és ne teljesen hámozd meg a húst.
2013. máj. 13. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Hártyának hívják, még akkor is, ha vastagabb hártya.

Az ín, teljesen mást.


A szűzpecsenyén lévő hártyát nem kell leszedni, nem olyan erős, mint pl egy bélszínen lévő.

Attól is függ, milyen idős volt az állat, és mihez akarod felhasználni a húst.

Ha nagyon öreg, és roston sütéshez, akkor le lehet róla vágni, vékonyan. (nem kell megfagyasztani, könnyedén le lehet róla vágni, ezért barbárság roncsolni a húst!)


Ha átlagos, vagy fiatal állat, és pl brassóihoz, vagy más olyan ételhez akarod használni, ahol van mód párolni egy kicsit, teljesen fölösleges leszedni, mert felpuhul.


Ha levágod, akkor a fejnél beszúrsz a hártya alá, a kést ferdén a hártya felé fordítva , a farok felé húzva óvatosan végig levágod a hártyát.

Elég a nagyját, a vékonyabb részek általában semmiféle problémát nem jelentenek.

2013. máj. 30. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!