Van egy szép szűzpecsenyém, de rajta van az ín. Férjem szerint ha leszedjük, a fele kárba vész. Leszedjem, ne szedjem, és ha igen hogyan, hogy ne vesszen sok kárba?
Az ín ehetetlen, ha rajta van, ha nincs. A férjed azon is problémázik, ha kicsontozol egy húst, mert akkor is a fele kárba vész?
Nyilván szedd le, ha van filézőkés, akkor azzal, mert vékony és hajlékony a pengéje.
A szűszpecsenyén nem ín van, csak hártya. azt is leheletvékonyan le lehet szedni, de nem szabad hagyni, hogy a húsról teljesen leszakadjon.valaminek össze is kell tartani, másképp tényleg romokban lenne.
lehártyázva lehet egyben, de szeletben is sütni. klopfolni sem kell, csak tenyérrel egy kicsit megnyomkodni a nem túl vékony szűzérméket.
Hártyának hívják, még akkor is, ha vastagabb hártya.
Az ín, teljesen mást.
A szűzpecsenyén lévő hártyát nem kell leszedni, nem olyan erős, mint pl egy bélszínen lévő.
Attól is függ, milyen idős volt az állat, és mihez akarod felhasználni a húst.
Ha nagyon öreg, és roston sütéshez, akkor le lehet róla vágni, vékonyan. (nem kell megfagyasztani, könnyedén le lehet róla vágni, ezért barbárság roncsolni a húst!)
Ha átlagos, vagy fiatal állat, és pl brassóihoz, vagy más olyan ételhez akarod használni, ahol van mód párolni egy kicsit, teljesen fölösleges leszedni, mert felpuhul.
Ha levágod, akkor a fejnél beszúrsz a hártya alá, a kést ferdén a hártya felé fordítva , a farok felé húzva óvatosan végig levágod a hártyát.
Elég a nagyját, a vékonyabb részek általában semmiféle problémát nem jelentenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!