Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni a budapes...

Hogyan kell csinálni a budapest szeletet?

Figyelt kérdés
Sziasztok édesanyám csinálta a multkor ezt a fajta ételt csk elfelejtettem megkérdeni hogyan csinálja persze ö máj nélkül csinálta.Tudnátok nekem segiteni ha valaki ismeri?
2013. máj. 11. 21:41
 1/4 anonim ***** válasza:
ha pont olyat szeretnél, akkor szerintem csörögj rá édesanyádra...
2013. máj. 11. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 DarkLantern ***** válasza:

Hát van egy vastag szakács könyv amire az oktató azt mondta ez a szakács biblia, abban benne van a recept,

Íme:zsírban lepírítod a finomra vágott hagymát, fűszerpaprika bele (vedd le a tűzhelyről erre az időre) felönt vízzel, bele teszed a sertés csontot és 30 percig lassú tűzön főzöd. Eztuán csont ki, pörköltlét beforral, szitán áttörni.

Kockára vágott szalonnát lepirítani, hozzá tenni a kockára vágott paprikát, paradicsomot gombát, májat.

Rövid pirítás után hozzáöntöd a pörkölt levét és felforralod. A bélszín érméket félangolosra sütöd (jó úgy is ha normálisan megsütöd, de a könyv a "szabályos" receptet írja). Tálalásnál a bélszín érmére öntöd a ragut, párolt tizzsel vagy "rácsos"burgonyával tálalod.

Sok sikert hozzá :)


Az lemaradt hogy a pöri alapot ízlés szerint sózod, borsozod.

2013. máj. 11. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

100 féle módon meg lehet csinálni, közel hasonló végeredménnyel, és pl ha máj nélküli, akkor már nem is annyira Budapest.

Tényleg igaz, hogy ha olyat akarsz, mint édesanyád, egyszerűbb tőle kérdezni, mert a klasszikus receptje egy háztartásban megfőzve elég "túrázós" vannak benne egyszerűsíthető dolgok.


Egyébként ha már szóba került a szakácsbiblia, és a klasszikus recept, néhány dologgal kiegészíteném az előzőt.

Májból csirke, vagy ritkábban libamájat használunk, de mindenképpen szárnyas máj kell.

A körete nem vagy-vagy, hanem vegyes köret, párolt rizs, és rácsos burgonya.

Tálaláskor pedig meg kell szórni főtt zöldborsóval a ragut.

2013. máj. 11. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megcsináltam ma azt az ételt és nagyon jól sikerült pedig megvoltam ilyedve egyzserü volt csak meg sütöttem hirtelen olajon a hust abban az olajban megpiritottam a hagymmát ráöntöttem a süritett paradicsomot is azt is egy kicsit egybeföztem a hagymával beletettem a gombát és a hússzeleteket és megföztem együtt öket a végén meg hozzá adtam a zöldborsót nagyon finom volt
2013. máj. 12. 21:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!