Hogyan kell csinálni a budapest szeletet?
Hát van egy vastag szakács könyv amire az oktató azt mondta ez a szakács biblia, abban benne van a recept,
Íme:zsírban lepírítod a finomra vágott hagymát, fűszerpaprika bele (vedd le a tűzhelyről erre az időre) felönt vízzel, bele teszed a sertés csontot és 30 percig lassú tűzön főzöd. Eztuán csont ki, pörköltlét beforral, szitán áttörni.
Kockára vágott szalonnát lepirítani, hozzá tenni a kockára vágott paprikát, paradicsomot gombát, májat.
Rövid pirítás után hozzáöntöd a pörkölt levét és felforralod. A bélszín érméket félangolosra sütöd (jó úgy is ha normálisan megsütöd, de a könyv a "szabályos" receptet írja). Tálalásnál a bélszín érmére öntöd a ragut, párolt tizzsel vagy "rácsos"burgonyával tálalod.
Sok sikert hozzá :)
Az lemaradt hogy a pöri alapot ízlés szerint sózod, borsozod.
100 féle módon meg lehet csinálni, közel hasonló végeredménnyel, és pl ha máj nélküli, akkor már nem is annyira Budapest.
Tényleg igaz, hogy ha olyat akarsz, mint édesanyád, egyszerűbb tőle kérdezni, mert a klasszikus receptje egy háztartásban megfőzve elég "túrázós" vannak benne egyszerűsíthető dolgok.
Egyébként ha már szóba került a szakácsbiblia, és a klasszikus recept, néhány dologgal kiegészíteném az előzőt.
Májból csirke, vagy ritkábban libamájat használunk, de mindenképpen szárnyas máj kell.
A körete nem vagy-vagy, hanem vegyes köret, párolt rizs, és rácsos burgonya.
Tálaláskor pedig meg kell szórni főtt zöldborsóval a ragut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!