10 ember 3kg húsra?
Vaddisznó húsról van szó :D
egy kicsit csontos...
és lehet h mellé egy kis krumpli
Nos, bele kell számolni hogy főzés közben a hús össze esik,
és az is fontos mennyire vagy jó csontozásból (a csont jó a pörköltbe ha azt csinálsz). Én kezdő szakács koromban simán csináltam 5 kg kicsit csontos és bőnyős húsból 2 kg színhúst :) Nem is vagyok ám rá büszke, persze mostmár jól megy :)
Ha netán sütnéd valamilyen formában (a mellé egy kis krumpli elég tág fogalom, a krumpli multifunkcionális dolog ám) akkor is össze fog esni.
Ha pörit csinálsz belőle akkor tegyél bele koriandert.
Én 4-5 kg húst javallok, hidd el ha marad az zárható dobozban gyönyörűen kihúz pár hónapot egy fagyóban (láttam már olyat is hogy 1 évig kibírta, különösebb elváltozás nélkül).
Persze, ha a kérdező vásárolja, akkor meglehet, hogy vásárol többet is!
Ám ha kapta a 3 kg vadmalacka húsát, és szeretne a családjából mindenkit megvendégelni belőle, akkor bizony ez van, és hiába osztjuk-szorozzuk mi, akár az észt, akár a husit, abból bizony több nem lesz!
Jó kis bográcsos pörkölt főtt krumplival, salival, puha kenyérrel.
Valami veleske előtte, valami sós-édes süti utána, jó kis buli lehet, lesz abból!
Jó étvágyat.
Egy vélemény:
Átlagos étkű felnőttekről beszélünk, egy etetésre.
Gulyásnak tuti elég lesz.
Pörköltnek, körettel, (kenyérrel) savanyúval, én adagolva osztanám, mert legtöbb embernek nagyobb a szeme, mint a gyomra.. Így bevállalható.
Sültnek, tuti, hogy kevés.
Ám nem ismerjük a buli jellegét, és tényleg kellemetlen, amikor a vendégek két órával a kaja után élénken (és szemrehányóan) pislognak az ÜRES kondérba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!