Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 10 ember 3kg húsra?

10 ember 3kg húsra?

Figyelt kérdés

Vaddisznó húsról van szó :D

egy kicsit csontos...

és lehet h mellé egy kis krumpli

2013. máj. 10. 19:24
1 2
 11/14 DarkLantern ***** válasza:
100%

Nos, bele kell számolni hogy főzés közben a hús össze esik,

és az is fontos mennyire vagy jó csontozásból (a csont jó a pörköltbe ha azt csinálsz). Én kezdő szakács koromban simán csináltam 5 kg kicsit csontos és bőnyős húsból 2 kg színhúst :) Nem is vagyok ám rá büszke, persze mostmár jól megy :)

Ha netán sütnéd valamilyen formában (a mellé egy kis krumpli elég tág fogalom, a krumpli multifunkcionális dolog ám) akkor is össze fog esni.

Ha pörit csinálsz belőle akkor tegyél bele koriandert.

Én 4-5 kg húst javallok, hidd el ha marad az zárható dobozban gyönyörűen kihúz pár hónapot egy fagyóban (láttam már olyat is hogy 1 évig kibírta, különösebb elváltozás nélkül).

2013. máj. 10. 23:56
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
Hát már nem azért, én tegnap ebédre kicsivel kevesebb, mint 1 kiló húst rántottam ki, 5-en ettünk belőle, és maradt mára is...
2013. máj. 11. 00:24
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ha a kérdező vásárolja, akkor meglehet, hogy vásárol többet is!

Ám ha kapta a 3 kg vadmalacka húsát, és szeretne a családjából mindenkit megvendégelni belőle, akkor bizony ez van, és hiába osztjuk-szorozzuk mi, akár az észt, akár a husit, abból bizony több nem lesz!

Jó kis bográcsos pörkölt főtt krumplival, salival, puha kenyérrel.

Valami veleske előtte, valami sós-édes süti utána, jó kis buli lehet, lesz abból!

Jó étvágyat.

2013. máj. 11. 07:36
 14/14 doboszoli ***** válasza:

Egy vélemény:

Átlagos étkű felnőttekről beszélünk, egy etetésre.

Gulyásnak tuti elég lesz.

Pörköltnek, körettel, (kenyérrel) savanyúval, én adagolva osztanám, mert legtöbb embernek nagyobb a szeme, mint a gyomra.. Így bevállalható.

Sültnek, tuti, hogy kevés.

Ám nem ismerjük a buli jellegét, és tényleg kellemetlen, amikor a vendégek két órával a kaja után élénken (és szemrehányóan) pislognak az ÜRES kondérba...

2013. máj. 12. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!