Szuperkönnyű gesztenye tortás receptek?
Két keresk piskotalap,azt megkened valami krémmel,puncs,vagy vanilia.Kulsejét bevondo gesztenyemasszàval.Tetejét reszelt csokival megszorod,és tejszinhabbal diszited.
Esetleg:
Hozzávalók:
Tésztához: 8 tojás, 8 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 6 dkg mandula, 15 dkg gesztenyemassza, 8 dkg búzadara
Töltelék:
10 dkg mandula, 5 dkg porcukor, tejszín, vaníliás cukor, 25 dkg gesztenye massza
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a tojások sárgáját és a gesztenye masszát. A tojások fehérjét felverjük kemény habnak, ezután a mandulával és a liszttel együtt hozzáadjuk kanalanként a tojások sárgájához. Óvatosan összekeverjük, és alufóliával kibélelt tortaformába öntjük. A tésztát előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük.
A cukrot a mandulával megpirítjuk, ha kihűlt, megdaráljuk. A tejszínből habot készítünk, és cukorral ízlés szerint édesítjük. Belekeverjük a mandulát, a gesztenye masszát, és simára keverjük.
Ha kihűlt a tortalap, kettévágjuk és a töltelék fele részével megtöltjük. A torta tetejére kenjük a maradék krémet, és csokoládéreszelékkel és tejszínhabbal díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Én pont gesztenyetortát készítettem a férjem szülinapjára, szintén baba mellett.
Kész tortalap, ami 3 felé van vágva, hozzá 1 liter tejből 2 vanília (vagy tejszínízű) pudingporból, 6 kanál cukorral pudingot főztem. Belekevertem 1 és fél gesztenyemasszát, hagytam kihűlni. A tortára kentem kívül-belül, a tetejét tejszínhabbal díszítettem.
kész tortalap 3 felé vágva, meglocsolva kevés rummal
krém1: 2 cs. Aranka vaníliás pudingpor kicsit kevesbb tejjel, mint az előírás
krém2: fél liter Hullala (növényi tejszín, szuper tortatöltésre, mert nem esik össze, és krém állagú lesz kevés állás után) vaníliás cukorral felverve, belekeverve áttört vagy lereszelt gesztenyepüré
(fele krém kell a töltéshez, fele a bevonáshoz)
a lapokat a két krémmel betöltöd, a külséjét a hullalás habbal bevonod, tetejére gesztenyepürét reszelsz díszítésnek
isteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!