Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szuperkönnyű gesztenye tortás...

Szuperkönnyű gesztenye tortás receptek?

Figyelt kérdés
Kisbabám van, ezért kérném a nem pepecselős verziókat!Ja, szülinapi torta lenne!
2009. szept. 28. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Két keresk piskotalap,azt megkened valami krémmel,puncs,vagy vanilia.Kulsejét bevondo gesztenyemasszàval.Tetejét reszelt csokival megszorod,és tejszinhabbal diszited.

Esetleg:

Hozzávalók:

Tésztához: 8 tojás, 8 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 6 dkg mandula, 15 dkg gesztenyemassza, 8 dkg búzadara


Töltelék:

10 dkg mandula, 5 dkg porcukor, tejszín, vaníliás cukor, 25 dkg gesztenye massza


Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a tojások sárgáját és a gesztenye masszát. A tojások fehérjét felverjük kemény habnak, ezután a mandulával és a liszttel együtt hozzáadjuk kanalanként a tojások sárgájához. Óvatosan összekeverjük, és alufóliával kibélelt tortaformába öntjük. A tésztát előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük.


A cukrot a mandulával megpirítjuk, ha kihűlt, megdaráljuk. A tejszínből habot készítünk, és cukorral ízlés szerint édesítjük. Belekeverjük a mandulát, a gesztenye masszát, és simára keverjük.

Ha kihűlt a tortalap, kettévágjuk és a töltelék fele részével megtöltjük. A torta tetejére kenjük a maradék krémet, és csokoládéreszelékkel és tejszínhabbal díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.

2009. szept. 28. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én pont gesztenyetortát készítettem a férjem szülinapjára, szintén baba mellett.

Kész tortalap, ami 3 felé van vágva, hozzá 1 liter tejből 2 vanília (vagy tejszínízű) pudingporból, 6 kanál cukorral pudingot főztem. Belekevertem 1 és fél gesztenyemasszát, hagytam kihűlni. A tortára kentem kívül-belül, a tetejét tejszínhabbal díszítettem.

2009. szept. 28. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

kész tortalap 3 felé vágva, meglocsolva kevés rummal


krém1: 2 cs. Aranka vaníliás pudingpor kicsit kevesbb tejjel, mint az előírás


krém2: fél liter Hullala (növényi tejszín, szuper tortatöltésre, mert nem esik össze, és krém állagú lesz kevés állás után) vaníliás cukorral felverve, belekeverve áttört vagy lereszelt gesztenyepüré

(fele krém kell a töltéshez, fele a bevonáshoz)


a lapokat a két krémmel betöltöd, a külséjét a hullalás habbal bevonod, tetejére gesztenyepürét reszelsz díszítésnek

isteni

2009. szept. 28. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!Kedves 2. válaszoló!A te receptedet készítettem el!Nagyon nagyon jó lett!Bárkinek elmondtam az elkészítést, le voltak döbbenve az egyszerűségén!Szóval csúcs!
2009. okt. 9. 10:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!