Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írna valaki almás deszerteket?

Írna valaki almás deszerteket?

Figyelt kérdés
nem igazán kalácsokra gondoltam,hanem mint pl.sült alma stb....
2009. szept. 27. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:

almás pite


[link]

2009. szept. 27. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 igabcsy ***** válasza:

Tepsiben sült alma


Hozzávalók:

4 db nagyobb alma,

1 evőkanál margarin,

2 dl tejföl,

1,5 dl tejszínhab,

10 dkg darált dió,

4 evőkanál porcukor,

1 kiskanál fahéj,

2 evőkanál barna cukor, egy kiskanál fahéjjal elkeverve.


Az almákat meghámozom és cikkekre vágom. Egy tűzálló tálba szépen elrendezem.

A tejfölt összekeverem a tejszínnel, a darált dióval, a porcukorral és egy evőkanál fahéjjal.

Ezt ráöntöm az almára.

Fóliával letakarom és kb. 15 percig sütöm.

Ezután leveszem a fóliát, a tetejét megszórom fahéjas barnacukorral és addig sütöm, amíg a cukor rá karamellizálódik az alma tetejére.

Nagyon finom.

2009. szept. 27. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Nagyon finom a fahéjjas sült alma, én mikróba szoktam csinálni , rárakom egy tányérra és fahéjjal megszóróm néha, kókuszreszeléket éi rakok ré meg dióval és mézzel is finom.

vagy csinálhatsz csümölcs salátát is belőlle


Túróval töltött alma


Hozzávalók:

alma

tehéntúró

tejföl

mazsola

porcukor

vaj


A megmosott almák tetejéből vágj le egy 1-1,5 centis szeletet, a belsejüket pedig vájd ki úgy, hogy legalább 1 centis faluk maradjon. A túróhoz adj mazsolát, cukrozd meg, s keverj hozzá annyi tejfölt, hogy egyenletes masszát kapj. (Esetleg feljavíthatod 1-2 tojássárgájával is.) A kikevert túrót hagyd pihenni egy fél órát, majd töltsd az almákba, végül tedd vissza rájuk a levágott felső szeleteket. Egy tepsi alját vajazd meg, állítsd bele az almákat, s tedd közepesen meleg sütőbe. (A töltésnél visszamaradt túrót - esetleg összekeverve a kivájt almabéllel - csomagold alufóliába, és úgy helyezd a tepsibe.)



Vaníliás-almás tejturmix


Hozzávalók:

80 dkg alma,

20 dkg porcukor,

2 tojássárgája,

1 dl vanílialikőr,

1 liter tej.


Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és turmixgépben pépesre keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgájákat, majd beleöntjük a likőrt és a tejet. Habosra keverjük, és előhűtött poharakban, jéghidegen kínáljuk.



Almás palacsinta


A hámozott, vékony szeletekre vágott almákat vajon megpároljuk. Az édes palacsintatésztából - lehetőleg vajon - a szokásosnál vastagabb tésztát sütünk úgy, hogy amikor a tészta a serpenyőben már összeállt, akkor az almaszeleteket belenyomkodjuk, megforgatjuk benne, és készre sütjük.

Melegen, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

2009. szept. 27. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:

Apple Crumble

6 alma golden

½ bögre cukor

½ citrom leve

Teáskanál őrölt fahéj

Sózatlan vaj az edény kikenéséhez

1,5 bögre liszt

½ bögre barnacukor

½ bögre sózatlan vaj

190-200 C° -ra elő kell melegíteni a sütőt.


Almát meghámozni, kimagozni, negyedelni, majd azt vékony szeletekre felvágni. Citromlevet, fahéjat rárakni. Cukrot rátenni.(ha édes az alma, akkor csak a felét a fél bögrének.) Betenni az edénybe, kerámia tortasütő,


Lisztet és a barnacukrot átszitálni, beletenni a vajat, összedolgozni, míg morzsák nem lesznek belőle. Ezt rátenni az almára.


45 percig sütni. Vanília fagyival tálalni.

2009. szept. 28. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2009. szept. 28. 10:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi a neve, de egyszerű és finom!

Egy jénai aljára vékony almaszeleteket raksz+fahéj, arra egy előre elkészített linzertésztát morzsolsz(vagy ráreszeled)a tetejére is reszelhetsz almát és megsütöd.JAh ha akarsz néhány perccel a vége előtt tojásfehérje hadot is tehetsz.Ha megsült tehetsz rá lekvárt vagy amit tetszik!Nagyon finom.

2009. okt. 1. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!