Írna valaki almás deszerteket?
Tepsiben sült alma
Hozzávalók:
4 db nagyobb alma,
1 evőkanál margarin,
2 dl tejföl,
1,5 dl tejszínhab,
10 dkg darált dió,
4 evőkanál porcukor,
1 kiskanál fahéj,
2 evőkanál barna cukor, egy kiskanál fahéjjal elkeverve.
Az almákat meghámozom és cikkekre vágom. Egy tűzálló tálba szépen elrendezem.
A tejfölt összekeverem a tejszínnel, a darált dióval, a porcukorral és egy evőkanál fahéjjal.
Ezt ráöntöm az almára.
Fóliával letakarom és kb. 15 percig sütöm.
Ezután leveszem a fóliát, a tetejét megszórom fahéjas barnacukorral és addig sütöm, amíg a cukor rá karamellizálódik az alma tetejére.
Nagyon finom.
Nagyon finom a fahéjjas sült alma, én mikróba szoktam csinálni , rárakom egy tányérra és fahéjjal megszóróm néha, kókuszreszeléket éi rakok ré meg dióval és mézzel is finom.
vagy csinálhatsz csümölcs salátát is belőlle
Túróval töltött alma
Hozzávalók:
alma
tehéntúró
tejföl
mazsola
porcukor
vaj
A megmosott almák tetejéből vágj le egy 1-1,5 centis szeletet, a belsejüket pedig vájd ki úgy, hogy legalább 1 centis faluk maradjon. A túróhoz adj mazsolát, cukrozd meg, s keverj hozzá annyi tejfölt, hogy egyenletes masszát kapj. (Esetleg feljavíthatod 1-2 tojássárgájával is.) A kikevert túrót hagyd pihenni egy fél órát, majd töltsd az almákba, végül tedd vissza rájuk a levágott felső szeleteket. Egy tepsi alját vajazd meg, állítsd bele az almákat, s tedd közepesen meleg sütőbe. (A töltésnél visszamaradt túrót - esetleg összekeverve a kivájt almabéllel - csomagold alufóliába, és úgy helyezd a tepsibe.)
Vaníliás-almás tejturmix
Hozzávalók:
80 dkg alma,
20 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
1 dl vanílialikőr,
1 liter tej.
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és turmixgépben pépesre keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgájákat, majd beleöntjük a likőrt és a tejet. Habosra keverjük, és előhűtött poharakban, jéghidegen kínáljuk.
Almás palacsinta
A hámozott, vékony szeletekre vágott almákat vajon megpároljuk. Az édes palacsintatésztából - lehetőleg vajon - a szokásosnál vastagabb tésztát sütünk úgy, hogy amikor a tészta a serpenyőben már összeállt, akkor az almaszeleteket belenyomkodjuk, megforgatjuk benne, és készre sütjük.
Melegen, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Apple Crumble
6 alma golden
½ bögre cukor
½ citrom leve
Teáskanál őrölt fahéj
Sózatlan vaj az edény kikenéséhez
1,5 bögre liszt
½ bögre barnacukor
½ bögre sózatlan vaj
190-200 C° -ra elő kell melegíteni a sütőt.
Almát meghámozni, kimagozni, negyedelni, majd azt vékony szeletekre felvágni. Citromlevet, fahéjat rárakni. Cukrot rátenni.(ha édes az alma, akkor csak a felét a fél bögrének.) Betenni az edénybe, kerámia tortasütő,
Lisztet és a barnacukrot átszitálni, beletenni a vajat, összedolgozni, míg morzsák nem lesznek belőle. Ezt rátenni az almára.
45 percig sütni. Vanília fagyival tálalni.
Nem tudom mi a neve, de egyszerű és finom!
Egy jénai aljára vékony almaszeleteket raksz+fahéj, arra egy előre elkészített linzertésztát morzsolsz(vagy ráreszeled)a tetejére is reszelhetsz almát és megsütöd.JAh ha akarsz néhány perccel a vége előtt tojásfehérje hadot is tehetsz.Ha megsült tehetsz rá lekvárt vagy amit tetszik!Nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!