Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Epres süti recepteket tudok írni?

Epres süti recepteket tudok írni?

Figyelt kérdés
Ballagási ebédre szeretnék epres sütit süti,ha valaki tud valamilyet írja meg létszíves.Köszönöm:)

2013. ápr. 29. 18:19
 1/5 anonim válasza:
Epres piskóta tekercset tudok linkelni: [link]
2013. ápr. 29. 19:19
 2/5 anonim ***** válasza:
A Vidék Íze receptes magazin mostani számában most rengeteg epres desszert van. Szóval irány az újságos,ha gondolod,rengeteg ötlet van benne. :)
2013. ápr. 30. 10:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Saját recept

Sima piskótát sütsz tortaformában, kettévágod. Egy nagy pohár (400 gr) epres joghurtba belevágsz pár szem epret. Fél dl vízben gőz fölött feloldasz egy evőkanál zselatint, majd a tűzről levéve hozzákeversz két kanál joghurtot, elkevered és így öntöd vissza a többi joghurtba. Felversz 3-4 dl Hulalát, belekevered a joghurtos krémbe. A tortaforma aljába kerül az első lap, rá a joghurtos krém 3/4 része, arra a második lap, erre a maradék krém. A tetejét kirakhatod eperrel, jöhet rá tortazselé vagy tejszínhab díszítésnek. (Ha fél literes Hulalát veszel, akkor a maradék bővel elég lesz díszíteni.)

2013. ápr. 30. 22:25
 4/5 banyamanya válasza:

Én eperből főzök pudingot, és azt lazítom tejszínnel, legtöbbször fagyasztott eperből (lévén még csak most érik a kertben). Kiolvasztom, félig összetöröm, merőpohárba rakom és felöntöm tejjel 4 dl-ig. 4 ek. cukor, zacskó epres puding. Megfőzöm, kihűl teljesen hidegre. Tejszínt keményre verem, összekeverem. Kész.

+ Szoktam rakni hozzá kevés ételfestéket, és eper aromát.

2013. máj. 4. 21:40
 5/5 banyamanya válasza:
Utolsó vagyok. Azt elfelejtettem, hogy ez csak a krém ugye... Sima piskótatésztába szoktam tölteni. És tejszínhabbal körbekenem, vagy fondanttal borítom be.
2013. máj. 4. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!