Hogy nyújtsam a bolti mirelit leveles tésztát, hogy aránylag normális téglalapot kapjak?
Figyelt kérdés
Már többször nyújtottam, de sosem sikerült egy téglalap formát kapnom. Sok elmegy így pocsékba. Hogyan csináljam?2013. ápr. 25. 16:27
1/5 anonim válasza:
Elsőnek nyújts meg a sarkait aztán kezd el a többi részét. Menet közben ha kezd eldeformálódni akkor nyújts megint csak a sarkán.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget, megpróbálom!
Nem vagyok kezdő háziasszony, de ez a nyújtás mindig kifog rajtam. Emlékszem nagymamám olyan formára tudta nyújtani, amilyenre csak akarta, Én meg egy sima téglalapot nem tudok összehozni belőle.:)
2013. ápr. 25. 16:35
3/5 anonim válasza:
Áh nyugi nekem sem mindig sikerül :D Pedig én cukrász vagyok és tanították :D Csakhát ha nem gyakorolja annyit az ember.... :D Sok sikert :D
4/5 anonim válasza:
Én rárajzoltam a tepsi méretét a deszkára:) (más tésztához, de ehhez is jól jön ) ennek közepére helyezem
a leveles tésztát, majd először a nyújtófával kezdem a rajz felé nyomni minden irányban. ahogy nagyobbodik a tészta és már nem kell akkora erő, akkor egy kemény folpackgurigával fejezem be a méretre nyújtást.
persze nekem sem sikerül mindig egyforma vastagra, de üsse kő, így is jó.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2013. ápr. 25. 18:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!