Két konzerv vörösbabom van itthon, tudnátok valami jó receptet ajánlani hozzá, ami nem terheli meg a pénztárcát?
Lehet a csirkét kirántod (megsütöd), mellé hagymás törtkrumpli és majonézes (tartáros) babsaláta.
A salátát lehet dúsítani is: főtt krumplit megvárod míg kihűl, ha nincs lila-hagymád, megteszi a vöröshagyma is. Karikára szeled, tésztaszűrőben forró vizet áteresztel rajta (elvetted a csípős ízét) majd besózod, majd kicsavarod. Belerakod 1-2 órára egy erősebb ecetes-cukros lébe. Utána összerakod a krumplival és a babbal, leöntöd a tartárral és néhány órára be a hűtőbe.
Ezt így vegyesben csináltam már, és ízlett a családnak.
Persze ez esetben a krumpli-köret elhagyható.
A konzerv babot mindenképp olyan ételnek készítsd el, ami jó erősen fűszerezett. Bablevest és babgulyást meg se próbálj belőle, ahol magának a bab ízének is érvényesülnie kellene, nem jó sajnos.
Chilis babot tudnám javasolni (chili con carne) pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!