Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 10 dkg vaj helyett mennyi zsírt?

10 dkg vaj helyett mennyi zsírt?

Figyelt kérdés
Amerikai palacsintát sütök és nincs itthon vaj mennyi zsírral, vagí mivel tudom helyettesíteni? :)
2013. ápr. 8. 16:07
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Nehogymár zsíron süsd ki.

Olíva olajon süsd ki, egy deci max elég lesz :)

2013. ápr. 8. 16:26
 2/6 anonim ***** válasza:
51%
Zsírt nem érdemes használnod, mert az mucsai palacsinta lesz, nem amerikai. De most komolyan, büdös lesz. De ha ragaszkodsz a zsírhoz, akkor azonos mennyiséget használj, tehát 10 dekagrammot. De én étolajat javasolnék.
2013. ápr. 8. 16:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Mivel a vaj 80 %-os zsírtartalmú, zsírból 8 deka kell, sima olajból 0,8 deciliter, 10 dekára vetítve.

Oliva ugyanolyan rossz választás különben, mint a zsír. mindegyiknek van íze, ami a vajhoz nem hasonlít semennyire sem.Akkor inkább a natúr napraforgóolaj.

ez csak a privát véleményem.

2013. ápr. 8. 19:01
 4/6 anonim ***** válasza:

3.: szerintem viszont az olíva olaj íze kellemes, nem zavaró.

Én a rendes palacsintát is abban sütöm, igaz azt én sajttal, sósan eszem. Viszont az amerikai palacsinta nem édes, hanem semleges alapjáraton, ezért is öntik nyakon mézédes szirupokkal. A lényeg az, hogy szerintem nem zavaró az olívaolaj íze - a zsíré viszont kifejezetten az.

A napraforgóolajat én nem kedvelem annyira, ezért nem is használom.

2013. ápr. 8. 19:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Természetesen ízlés dolga,szóval semmi gond :)
2013. ápr. 8. 19:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Én a tésztába tettem és nagyon jó lett! 8 dkg zsírt tettem bele és ugyan olyan lett mint avajból! És olajon sütöttem ki! :) Köszönöm a válaszokat
2013. ápr. 10. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!