Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoktatok a paprikás krumpliba...

Szoktatok a paprikás krumpliba nokedlit főzni?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 16:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
14%
Nem-nem-nem,és NEEM!Mi a francnak???Tudom sokan fognak most sziszegni amit írok,de a paprikás krumpli csak úgy a jó,ha leveses,egyformán van benne krumpli is meg kolbász is.Ha azért kell bele a tészta,mert laktaóvá akarják tenni,teljesen felesleges,ott a kenyér,azért találták ki!Kicsi voltam,a mamám mindíg így csinálta,és nekem ez volt a jó.Aztán mikor az anyám főzte,ő egy határ galuskát is beleszaggatott.Na ki is vertem otthon a hisztit,nem értették meg,hogy én tésztásan nem szeretem.Erre ugyanaz a rizsa:Értsd meg már,hogy sokkal laktatóbb!Hiába,inkább nem ettem belőle.Később apám mondta anyámnak,főzzön ki külön tésztát,és ki-ki rak bele magának.Ezzel helyreállt a családi béke a konyhában.Aztán volt még egy sztory.Osztálykirándoláson az ofő volt a szakács.Egy bazi nagy bográcsban főzte a paprikás krumplit,és belezúdított egy csomag tarhonyát.Ez már nem is paprikáskrumpli volt,hanem pásztortarhonya.Nagyon finom volt,de semmi leve,zaftja,szó szerint állt benne a fakanál.Hiába volt hozzá savanyúuborka,senki sem ment repetázni.Nem akartam megbántani az ofőt azzal,hogy nem kellett volna bele ennyi tarhonya,a fele elég lett volna bőven.Ami meg a galuskát illeti,az csak köretnek való,de nem a paprikáskrumpliba.Nem szabad vele elrontani,különben is csak hizlal.Na ez az én véleményem!
2013. ápr. 7. 19:53
 12/22 anonim ***** válasza:
73%

Miért kell ezen ennyire kattogni? :D

Nem azért kell bele a nokedli, hogy laktatóbb legyen, hanem azért, hogy finomabb legyen. Van aki így készíti, más aki meg máshogy. Olyat is láttam már, hogy valaki virslit rakott bele, én például azzal meg nem enném, a világból ki tudnak vele kergetni. Meg azzal is ha "leveses". Leveses legyen a krumplileves, ne a paprikás krumpli, legalábbis nekem. Kenyérrel meg pláne nem tudnám magamba erőltetni, más meg azzal eszi.

Ez ízlés kérdése, ki így szereti, ki úgy, tehát igazából nem vita tárgya.

2013. ápr. 7. 20:23
 13/22 anonim ***** válasza:
45%
Ha nem is vita tárgya,de én is hülyeségnek tartom beleszaggatni a nokedlit,elrontja az élvezeti értéket.
2013. ápr. 7. 20:37
 14/22 anonim ***** válasza:
Én régebben nagyon utáltam nokedlivel, apukám szerette úgy. Én meg mindig csak úgy kerülgettem a nagy galuskákat, hogy nehogy a tányéromba kerüljön egy is. :D Most meg egy pár éve megszerettem.
2013. ápr. 7. 20:44
 15/22 anonim ***** válasza:
13%
Hülyék gyülekezete! Ez olyan, mitn amikor nagyapám a reggeli tejbegrizemet, emit a mamám jó keményre kevert ki, megkente diszózsirral és megszórta sóval, meg paprikával, mert ők a háború alatt igy ették... : ) A paprikás krumpliba NEM kell nokedli, ki hallott már ekkora baromságot. De aki igy eszi, az meg nyelje, fulladjon meg tőle, aztán hizzon el, mint a disznó.
2013. ápr. 7. 20:50
 16/22 anonim ***** válasza:
53%
Ha hizlal, akkor tökjó! Úgyis rám fér pár kiló, most már biztos így fogom csinálni! :D :P
2013. ápr. 7. 20:52
 17/22 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ilyen nincs, hogy KELL vagy NEM bele! Én is szoktam bele rakni, mert így főzte édesanyám gyerekkorom óta. Ez szerintem szokás kérdése, mint sok más étel, van, hogy az ország egyik felén így ismerek, másik felén úgy, ezért kár itt puffogni, hogy az már nem paprikás krumpli.

Én pl a töltött káposztát édes káposztába töltöm és paradicsom lében főzöm és nem tudnám megenni a savanyú káposztában és vízben főzött töltött káposztát. Nem azért mert nem úgy kell csinálni, hanem én a szabolcsi káposztát szoktam meg és azt szeretem, máshogy nem tudnám elképzelni.

Egyébkén teszek a paprikás krumpliba nokedlit, nem annyit, hogy álljon benne a kanál, ugyanúgy van leve és tejföllel kenyérrel eszem.

Egyébként a kenyér is ugyanúgy hízlal, mint a tészta :)

2013. ápr. 7. 21:18
 18/22 mustafa33 ***** válasza:
19%
Nem, abba nem kel. Viszont a nokedlire paprikás krumplit igen. Az a krumplis galuska. Vagy a gernadír marsot paprikás krumplival csinálni, néha meg csak hagymás krumplival.
2013. ápr. 8. 02:42
 19/22 anonim ***** válasza:
76%

Jézus :D hát egyeseknek komoly pszichés gondjaik vannak,ha ilyen dühkitöréseket produkálnak a nokedlitől a paprikáskrumpliban.

Én van,amikor szaggatok bele,ha nincs kedvem ezzel szarakodni,akkor nem . Mindkét verziót nagyon szeretem,jó sok tejföllel. Én pl kenyeret nem eszek hozzá,mégsem dagad ki az ütőér a nyakamon és ered el az orrom vére ha meghallom,hogy valaki kenyérrel eszi :DDD

2013. ápr. 10. 16:37
 20/22 anonim ***** válasza:
fúúú és én virslit+ kolbászt is teszek bel,miféle háziasszony vagyok már kezdem elszégyellni magam:D a férjem szakács és még nem pofozott laposra a nokedli miatt de majd szólok neki,hogy rámférne:P
2013. ápr. 10. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!