Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valami jó kis olasz...

Van valami jó kis olasz tésztareceptetek?

Figyelt kérdés

Bolognai, milánói, Carbonara és pesto-s tészta kivételével bármilyen könnyen elkészíthető olasz tészta receptet keresek...


Előre is köszi!


2009. szept. 21. 13:18
 1/6 anonim válasza:
100%
Ezt a receptet egy siófoki olasz étteremtől "lestem el". Elkészíthető bármilyen tésztával, de raviolival a legfinomabb. A következő hozzávalók szükségesek: 1 közepes fej vörös hagyma, 4-5 dl paradicsomszósz(püré)(akár bolti, akár házilag készített), 2-3 evőkanál mascarpone sajt, 1-2 csipet oregánó, 1-2 csipet bazsalikom, 1 icipici kakukkfű (erősebb ízű fűszer,ezért kell belőle kevés, ízlés szerint só, bors. Apróra vágod a hagymát és 2 evőkanál olivaolajon üvegesre pirítod. Ezután nyakonöntöd a paradicsomszósszal, majd összemelegíted a szószt a mascarponéval és a fűszerekkel. Egy krémes, lágy szószt kapsz. Kóstolgasd közben, fűszerezd saját ízlésed szerint. Közben megfőződ a raviolit, vagy a tésztát (amilyet szeretsz, én masnival vagy orsótésztával szoktam, de bármi illik hozzá). Ezután a tésztát összekevered a szósszal. Ha a sima tészta mellett döntesz akkor felturbózhatod egy kis pirított kockára vágott sovány sonkával. Ha ravilovilal készíted, akkor ez nem szükséges, mert eleve a ravioli tölteléke ad egy plusz ízt. Ezután vagy rögtön tálalod, kiszeded tányérra és reszelsz rá sajtot (parmezánnal a legjobb, de pénztárcakímélőbb napokon a trapista is megteszi)De eheted úgy is, hogy egy tálba öntöd, megszórod reszelt sajttal és még beteszed a sütőbe, hogy a sajt rásüljön. Az étteremben én az előbbi válozatot ettem, de otthon úgy csinálom, hogy a sütőt grill fokozatra állítom és rásütöm a sajtot, így még fincsibb (szerintem). Remélem kedvet kaptál ehhez a nagyon egyszerű, de annál finomabb ételhez. Jó étvágyat hozzá! - egy olasz konyha rajongó
2009. szept. 21. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Húúú, ez nagyon jól hangzik!!!! A héten ki is próbáljuk!!! Nagyon szépen köszönöm!!!
2009. szept. 21. 14:50
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]



Én tudok egyfajta olaszos töltött tészta receptet, amit elég gyakran készítek.Olasz nevén:cappelletti...

Szóval házilag készített tésztát csinálunk:100g liszthez kell 1 tojás, én ha csinálok akkor 4-5 tojáshoz való mennyiségűt csinálok.Lehet még bele , vagyis kell is pici só, illetve TV-be láttam hogy nagyon pici olíva olajat is raknak bele... Ezeket jól össze kell gyúrni, majd félórába valamilyen nejlonba rakni.


Ha megvan a tészta elkezdetjük a tölteléket, ami nagyon egyszerű.Ugye az 5 tojásos tésztához, azt hiszem 500gramm darált/vagy pici(tényleg nagyon pici) kockára vágott sertés húst, kell pörkölt alapon elkészíteni, mindenféle olaszos fűszerekkel.Kevés lében, inkább ne legyen annyira szószos.


A tészta elkészítése: Ehhez célszerű tésztanyújtó gép,(akinek van gondolom tisztában van a használatával), ha nincs szokásos módon nagy lapot nyújtunk belőle, sodrófával,a lehető legvékonyabbra, (géppel lehet picit vastagabb).

Kis pici négyzeteket kell belőle vágni(6-8 centiset), gyorsan dolgozzunk, mert a vékony tészta hamar kiszárad.


A tészta megtöltése: kávéskanálnyi tölteléket rakunk a tészta közepére , a szélét az ujjunkkal picit megvizezzük hogy összetapadjon, átlósan kettéhajtjuk, majd háromszög átfogóját (hosszabbik oldalát) magunk felé fordítjuk, a két szélét lefele próbáljuk hajtani a harmadik csúcsot pedig felfele, az ellenkező irányba hajtjuk.

A két lent lévő oldalt összenyomjuk, aztán rakhatjuk is félre és csináljuk a többit.

Ha megvan mind akkor sós vizet rakunk fel forrni.

Ha a tészta megpuhult vehetjük is kifele.


Lehet beleforgatni fokhagymás olívaolajba meg mindenféle pestóba de én azt nemszoktam, ha valaki akar akkor:google.hu


raktam be egy képet is :]

2009. szept. 21. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

megint én vagyok...második...


eszembe jutott a neve: Tortellini :]

2009. szept. 21. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Éljenek a tésztanyújtó gépek!!:D
2009. szept. 21. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Carbonara spagetti

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma,10-15 dkg bacon, 10-15 dkg sonka, ízlés szerint fokhagyma, 2 OKÉ tejszín (zacskós)

Először a vöröshagymát a baconnel megdínszteled. Majd hozzáteszed a préselt fokhagymát (attól függ mennyire szereted lehet 4-6 cikk is akár.) egy picit azzal is pirítod, felöntöd tejszínnel, beleteszed sonkát,sózod, borsozod, s ha felforrt kb egy fakanálnyi liszttel besűríted. Ennyi..és persze a spagetitt kifőzöd :) A lényeg a fokhagyma, bors és az hogy OKÉ tejstín legyen, mert az egy icipicit édesebb.

2009. szept. 23. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!