Van valami jó kis olasz tésztareceptetek?
Bolognai, milánói, Carbonara és pesto-s tészta kivételével bármilyen könnyen elkészíthető olasz tészta receptet keresek...
Előre is köszi!
Én tudok egyfajta olaszos töltött tészta receptet, amit elég gyakran készítek.Olasz nevén:cappelletti...
Szóval házilag készített tésztát csinálunk:100g liszthez kell 1 tojás, én ha csinálok akkor 4-5 tojáshoz való mennyiségűt csinálok.Lehet még bele , vagyis kell is pici só, illetve TV-be láttam hogy nagyon pici olíva olajat is raknak bele... Ezeket jól össze kell gyúrni, majd félórába valamilyen nejlonba rakni.
Ha megvan a tészta elkezdetjük a tölteléket, ami nagyon egyszerű.Ugye az 5 tojásos tésztához, azt hiszem 500gramm darált/vagy pici(tényleg nagyon pici) kockára vágott sertés húst, kell pörkölt alapon elkészíteni, mindenféle olaszos fűszerekkel.Kevés lében, inkább ne legyen annyira szószos.
A tészta elkészítése: Ehhez célszerű tésztanyújtó gép,(akinek van gondolom tisztában van a használatával), ha nincs szokásos módon nagy lapot nyújtunk belőle, sodrófával,a lehető legvékonyabbra, (géppel lehet picit vastagabb).
Kis pici négyzeteket kell belőle vágni(6-8 centiset), gyorsan dolgozzunk, mert a vékony tészta hamar kiszárad.
A tészta megtöltése: kávéskanálnyi tölteléket rakunk a tészta közepére , a szélét az ujjunkkal picit megvizezzük hogy összetapadjon, átlósan kettéhajtjuk, majd háromszög átfogóját (hosszabbik oldalát) magunk felé fordítjuk, a két szélét lefele próbáljuk hajtani a harmadik csúcsot pedig felfele, az ellenkező irányba hajtjuk.
A két lent lévő oldalt összenyomjuk, aztán rakhatjuk is félre és csináljuk a többit.
Ha megvan mind akkor sós vizet rakunk fel forrni.
Ha a tészta megpuhult vehetjük is kifele.
Lehet beleforgatni fokhagymás olívaolajba meg mindenféle pestóba de én azt nemszoktam, ha valaki akar akkor:google.hu
raktam be egy képet is :]
megint én vagyok...második...
eszembe jutott a neve: Tortellini :]
Carbonara spagetti
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma,10-15 dkg bacon, 10-15 dkg sonka, ízlés szerint fokhagyma, 2 OKÉ tejszín (zacskós)
Először a vöröshagymát a baconnel megdínszteled. Majd hozzáteszed a préselt fokhagymát (attól függ mennyire szereted lehet 4-6 cikk is akár.) egy picit azzal is pirítod, felöntöd tejszínnel, beleteszed sonkát,sózod, borsozod, s ha felforrt kb egy fakanálnyi liszttel besűríted. Ennyi..és persze a spagetitt kifőzöd :) A lényeg a fokhagyma, bors és az hogy OKÉ tejstín legyen, mert az egy icipicit édesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!