Romantikus vacsira milyen menüt csináljak, amit 3 gyermek mellett is meglehet csinálni!?
Azt készítsd, amit a kedves leginkább szeret. Nem kell feltétlenül macerás nehezen elkészíthetőnek lennie. Helyezd a hangsúlyt a terítésre, egy szép terítő, tányérok, gyertyák. Szép poharak, virágdísz. Ez a három csemete mellett is megoldható. A kedvenc sütije, aminek ha nagyon bonyolult az elkészítése akkor akár a cukrásztól is hozhatod. Helyezz hangsúlyt a tálalásra. Egy egyszerű rántott szelet sül krumplival egészen másképp fest a tányéron, ha van mellette saláta, uborkaszelet cakkosan vágott paradicsom,stb. mintha csak magában lenne.
De ez csak egy tipp volt.
spagetti. hamar megvan, tészta plusz szósz, ami lehet bolti is.
gyümölcsös előétel és vmi krémes süti a végére. akár boltból is. vond be a kisgyerekeket is a sütés/főzésbe!
Ha romantikus a vacsora, akkor ne legyen nehéz az étel, gondolom érted miért :D Pl ne legyen nehéz tésztaétel vagy nehezen emészthető marhahús. Én csirkét javasolnék valami könnyedd körettel.
Esetleg valami olyasmi, amihez passzol a párod kedven bora.
vegyél tarját,vagy sertéscombot,szeleteld fel.Tegyél a tepsi aljára vékonyra szelet húsos szalonnát.Karikázz a tetejére sok vöröshagymát.Egy pohár főzőtejszínbe keverj sót,borsot,szerecsendiót,öntsd a húsra,és önts alá egy pohárnyi vizet.Fedd le a tepsit alufóliával,és közepes lángon süsd meg.Ha kész,akkor reszelj a tetejére egy kevés sajtot,és pár percre tedd vissza a sütőbe.Tört vagy petrezselymes krumpli,vagy rizs lehet a köret.De készíthetsz hozzá párolt zöldségeket is.
Ha jobban szeretitek a baromfit,megcsinálhatod kicsontozott csirkecombból vagy pulykamellből is.Akkor a fűszer rozmaring és majoranna legyen. Ha szeretitek a hagyma közé karikázhatsz néhány paradicsomot is.
szia
az én romantikus vacsimom Ananászos csirkemell volt
csirkemell filét, felszeleteltem, leitatom a vizet - ha kell
kevés lisztbe sót és fehér borsot keverek, megforgatom benne a husit, forró olajban pár pillanat alatt elősütöm, tepsibe szedem ki
tetejére ananász darabokat teszek, reszelt vagy lapka sajtot teszek a tetejére és leöntöm 2-4 dl főzőtejszínnel, letakarom alufóliával és 15-20 perc alatt készre sütöm
párolt rizzsel tálalom
azért is szeretem ezt a receptet, mert előre el lehet készíteni és utolsó pillanatban irány a sütő
jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!