Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS. Otthoni kenyérsütésben...

SOS. Otthoni kenyérsütésben aki járatos segítene?

Figyelt kérdés

HOgy tudnék olyan kenyeret sütni itthon, amiben se búzaliszt, se tönkölybúzaliszt és rozsliszt sincsen.

A kukorica és rizsliszt az jó lenne, tudna valaki receptet írni? Nagyon köszi!!


2013. márc. 27. 12:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem tudsz ezekből jó kenyeret sütni, de megpróbálhatod.

Kicsi méretű kenyér: fele-fele-liszt össz 25 dkg, 1 dl víz 1dl tej, 2 kanál étolaj, pici só 2.dkg élesztő.Az élesztőt langyos tejben feloldom, maj az anyagokat összekeverem és jól kidolgozom. Felverem fakanállal a tálban.Majd kelesztem és l80 fokos sütőben 25 percig sütöm.Sajnos ez nem esz finom én speciális kenyérlisztet használok.

2013. márc. 27. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a gyors választ, ki fogom próbálni.

Gondolom hogy ezek nélkül a lisztek nélkül nem lesz valami finom a kenyér, de most 3hónapig diétáztatom kellene a 14hónapos fiamat... szóval muszáj lesz. 3hónapot csak kibírunk.

És nem kell kenyérsütő gép, ugye? simán jénaiba vagy milyen sütőbe sütöd?

2013. márc. 27. 13:10
 3/8 anonim ***** válasza:

én sima fedeles jénaiban szoktam sütni, kivajazom, kilisztezem (ez persze lehet kukorica vagy rizsliszt is), majd bele a cipó formájúra kelt tészta, tetejére a jénai fedő és mehet a sütőbe

szépen elválik az üveg falától és nem is ragad le

2013. márc. 27. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen simán jénaiba is megsütheted.Kisfiadat ne szenvedtesd ezzel, ha megtudod venni akkor vegyél Schar kenyérlisztet, azzal finom a kenyér, de 2,5 dl folyadék kell hozzá. 1 kg 1.3oo.-,
2013. márc. 27. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Rizsliszttel szoktuk kiváltani a búzalisztet általában. Nagyon finom a piskóta vele.
2013. márc. 27. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,

Nem tudom milyen a Schar liszt, de ő most nem eheti a hagyományos búzaliszt, tönkölybúzaliszt és rozslisztből készült kenyereket, ezért tanácsolták a kukorica vagy rizslisztet.

VAgy az is az? Nem tudom sajnos.

2013. márc. 27. 13:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen ez gluténmentes liszt, ebben nincs búza,rozsliszt. Ezt ehetik és eszik a lisztérzékenyek!
2013. márc. 27. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Suzy426 válasza:

A Schar liszt nagyon drága, olcsóbban is megúszhatod finom kenyérrel. Először is keresd fel a Mester Család Kft. weblapját:

[link]

Ők gyártanak szinte mindent, ami gluténmentes.

Nekem van egy saját kenyér receptem, olcsó és finom gluténmentes kenyeret tudok sütni:

-30 dkg kukoricaliszt (lehetőleg kukoricamalomból szerezd be, úgy sokkal olcsóbb, de csak ha hosszú távra rendezkedsz be)

-30 dkg burgonyakeményítő (a háziorvossal fel lehet íratni és gyógyszertárból venni, szintén a spórolás miatt)

-30 dkg Emese kenyérpor (legolcsóbb gluténmentes kenyérpor, kapható minden Diétázók boltja és hasonló boltokban)

-150 g margarin

-15 g élesztő

-2 tk cukor

-3 kk só

-2 ek almarost (Diétázók boltjában keresd)

-lenmagpehely

-szezámmag

-víz

Az élesztőt két dl vízben a cukor felfuttatjuk. A liszteket és többi hozzávalót összemérjük, ha felfutott az élesztő hozzáöntjük a lisztes keverékhez és összegyúrjuk annyi vízzel, hogy a végén elváljon a kezünktől. Szükség esetén még egy kis kukoricaliszttel lehet sűríteni, ha sok lett a víz. (Ne várd el, hogy olyan legyen mintha búzalisztes tésztát gyúrnál!) Vigyázzni kell, mert ha meg kevés víz van a tésztában nem kel meg szép magasra. Kétszer kell megkelesztesni: egyszer az edényben amiben összegyúrtuk, egyszer pedig a formában. (Én nagy méretű püspökkenyérformát szoktam használni, de mivel ez nem kapható (az enyémet is apukám készítette), ezért javaslom a tészta két részre osztását és egymás után megsütését normál püspökkenyér formában.) 200°-on egy óra alatt sül készre.

Remélem tudtam segíteni!

Palacsinta tökéletesen készíthető rizslisztből, normál piskóta és a sütik többsége is jó rizslisztből. A linzereknél kukoricaliszt, rizsliszt 1:1 arányú keveréke vezet jó eredményre. Péksütikhez speciális keveréklisztek kellennek, különben törni fog vagy beletörik az ember foga. pl Mester süteménylisztből nagyon finom kakaós csigát lehet készíteni stb.

Ja és levesek és főzelélkek sűrítéséhez vagy rántáshoz kukoricalisztet használj! Rántott ételek pl hús, sajt, hal elkészítése: búzaliszt helyett kukoricaliszt és zsemlemorzsa helyett jól használható kukoricadara.

Jó sütögetést és nem kell megijedni, gluténmentesen is lehet finomat főzni!!! 18 éve lisztérzékeny vagyok, én tudom!

2013. ápr. 4. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!