Milyen ételeket csináltok húsvétra?
Nálunk vendégek lesznek pénteken jönnek ..
Péntek este : halászlé rétes
Szombat : Szarvas gerinc egybe sütve ,áfonya mártás , dödölle ,aki nem szereti a vadat annak töltött csirke comb ,francia saláta,hagymás tört burgonya
Vasárnap: tojás,sonka ,+ rendeltem 1 hideg tálat + minden maradék :
Sütik :charollotte torta ,képviselő fánk ,pogácsa , hó labda :
6 felnött 4 gyerek ...
Elméletileg vasárnap estig maradnak a vendégek..
Mi igazából semmit mert a barátnőm szüleinél leszünk húsvétvasárnap, hétfőn meg az én szüleimnél. Mi nem főzünk, de csinálunk 2-3 féle süteményt mert a barátnőméknél nagy vendégség lesz ott vasárnap, hétfőn meg elmenekítem a locsolók elől, a szüleimhez, velük meg kisebb családi program lesz.
Süteményekből én fánkot sütök, nutellával meg lekvárral, mert már rég is csináltam és mindenki kivan rá éhezve. Barátnőm meg túró kockát, és tojás formájú kakaós piskótát, csoki és vanília bevonattal. Régen volt nyúlformájú, szaggatom erre mert a tojás formájút is egy régi pogácsa szaggatóból csináltam, a nyúl formájút meg sörös dobozból, csak az eltűnt és a sablont sem találom hozzá, ami alapján csináltam. Ezekből lehet ilyen formát készíteni.
Tojáskrémmel töltött csirkemell lesz, csípős császárszalonna, mustáros tarja, természetesen főtt és nyers sonka, és kétféle krumplisaláta.
Sütök mazsolás foszlós kalácsot, babapiskótás mézet, a nagylányom (16) zebra szeletet és linzernyuszikat.
köszönöm a válaszokat, vannak benne öteletes receptek....
na igen, az ablakon kinézve nem locsolóverseket kellene tanulni és tojást festeni hanem karácsonyi dalokat énekelni és a csizmát takarítani :) :)
de reméljük végre előkerül a nyuszi és hozza magával a jó időt és a tavaszt is...
Szombaton tejfölös gombaleves lesz, és rizskoch, szóval teljesen hétköznapi.
vasárnap egy szép pecsenyekacsát sütök, majonézes krumplival lesz, amit már szombaton előkészítek, lilahagymás-cukros-ecetes lében, csak másnap kerül a tejfölös-mustáros majonézbe.
hétfőn csak főtt sonka, maradék majonézeskrumpli, lesz egy sopszkasaláta is frissekből.
egy tojástekercset is készítek hidegtálnak,ha valami locsoló beszédülne, legyen mivel megkínálni :)
persze egy kis süti, sós rudacskák, gyömölcstorta, parfészelet.
Én csak hétfőn főzök mert vasárnap rokonoknál ebédelünk:)
Hétfőn lesz gombakrémleves
Másodiknak kacsát sütök káposztával meg krokett
Harmadiknak meg ezt az egyszerű de finom tortát csinálom:
Este meg persze a szokásos sonkák,kolbász,tojás,torma kombó:)
Nálunk rokonok és vendégek is lesznek.
Szombaton estére jönnek így szombaton meg pénteken főzök meg mindent.
Egy jó húslevest főzök sok sok csonttal,pulykacombbal, nyakkal, répával, kelkáposztával, zellerrel. Az elég 2 napra.
lesz hagymástörtkrumpli, petrezselymes krumpli és kukoricás rizs
frisselsült lesz vasárnap, rántott csirkemell, rántott sajt, rántott gomba, hozzá lesz majonéz vagy savanyúság ki mit szeretne hozzá.
hidegtál is lesz majd vacsorára vasárnap és szombaton amikor jönnek
stefánia vagdalt egyikben kolbásszal a másikban tojással
fasírtgolyók, rántott sajt, rántott csirkemell, bacombe tekert csirkemell és csirkemáj
franciasaláta, majonézes kukoricasaláta
reggelre lesz sonkakrémmel töltött tojás, tormáskrémmel töltött sonkatekercs, franciasaláta, ff tarja, csülök és sonka megfőzve ízlésesen tálalva retekkel, újhagymával, salátátval
sütik lesznek
kávé mellé lesz fonott kalács, püspökkenyér
mákos, gesztenyés bejgli
reszelt túrós
kókuszgolyó vagy tekercs
kakaós, fahéjas, kókuszos minicsiga
pogácsa, sajtos, töpörtyűs, szezámmagvas rudak, juhtúrós, medvehagymás pogácsa
sokat készülök, sokan leszünk szeretnék kitenni magamért, remélem sikerül:)
Előre is Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!