Mondanátok olyan ételt, süteményt amit egy 12éves is eltud készíteni egyedül?
a lányom 12 éves és nagyon sokszor van egyedül itthon, mert nagyon sokat dolgozom.
főzni se nagyon tudok, van hogy 3-4 napig is ugyan azt eszi.
kéne valami kaja amit egyedül is eltud készíteni és lehetőleg nem kell hozzá sütőt használni. a gázt már tudja használni
-sült krumpli.
-főtt burgonya, gyors fasírttal vagy házi fasírttal amikor van időd megcsinálod berakod a fagyasztóba és ő mikor éhes kisüti magának.
- nincs előre bekészített lecsó?
Süni süti: A húgom kedvence volt kiskorában. 10-14 évesen.
Kajareceptek: Pl. Tojásrántotta, parizeres kosárka, tojásos krumpli.
Ha van grillsütő, akkor az én egyik kedvencem a sajtos virsli. (Virsliket bevagdosni, belerakni egy sajtcsíkot, majd kisütni.)
- milánói/bolognai makaróni (a tésztát kifőzi, a szószt meg darált húst sem nehéz megcsinálni)
- tojásrántotta, bundás kenyér, pirítós kenyér (lekvárral, stb.), melegszendvics
- kifőz rizst, és arra bármilyen szószt elkészít mondjuk apróra vágott csirkehússal. Én pl. a "kínai mártás csirkéhez" nevű szószt nagyon szeretem
- amerikai palacsinta, valamilyen öntettel (pl. főz hozzá pudingot)
- kókuszgolyó, vagy bármi más, csak "összepacsmagolós", sütés nélküli sütemény
Amikor van időd, alapokra tanítsd meg. ilyen pl a pörköltalap, akkor már jöhet a paprikáskrumpli, valami gyorsan fővő pl csirkemell, comb, stb pörkölt, gombapörkölt, tojáspörkölt,... stb.ebből már magától jön egy gulyásleves is, ha elmagyarázod neki a szakaszokat.
rizsfőzés, tésztakifőzés is alap.
a krumplipüré is egyszerű, a sültkrumpli is.
Aztán ajd a kezébe egy alapszakácskönyvet, és amikor kedve szottyan rá - a tanulás mellett- lapozgathassa.
Ismered a mondást, az éhezőnek nem halat kell adni, hanem meg kell tanítani halat fogni.
Lehet, hogy most keményen hangzik, de a legnagyobb segítséget Tőled kaphatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!