Mivel lehetne még ízesíteni a következő ételt?
Sajtos makaróni recept
Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 10 dkg vegyes reszelt sajt (minél többféle sajtból készül, annál jobb ízű lesz), 2 dl tejföl (vagy tejszín), 2 dkg vaj (vagy margarin), 1-1 mokkáskanál currypor és fehér bors; a tészta főzéséhez 1 evőkanál só.
Elkészítés:
A makarónit sós vízben megfőzöm. Közben a vajat felforrósítom, majd ráöntöm a tejfölt. Hozzáadom a curryport és a borsot. Jól összekeverem, ezután ráteszem a forró főtt tésztát, és átforgatom. Azonnal tálalom. Ki-ki a saját tányérján bőven meghinti a reszelt sajttal. (Úgy is lehet készíteni, hogy a tejfölös makarónira rászórjuk a reszelt sajtot, és a forró sütőben ráolvasztjuk. Csak ezután tálaljuk.)
Ehhez még kockára vágott szendvics sonkát szoktam megpirítani és belekeverni a tésztába aztán az egészet megsütöm egy tepsiben! A gond az, hogy nem elég ízletes! Mivel lehetne pikánsabbá tenni? Gondoltam paradicsomszószra! Vagy az jó ötlet, ha az összekevert tésztát beleteszem a tepsibe, paradicsomkarikákat rakok a tetejére és még erre rá a reszelt sajtot?
Milyen fűszerekkel ízesítenétek még?
Köszi, hogy elolvastátok és válaszoltok!
Én a szendvics sonkát nem pirítanám meg,mert az magában is elég száraz.A tejfölben elkeverném a curryt,kevés oregánót,borsot,pici kakukkfüvet.A vajat felforósítanám ( én inkább kevés zsírt használnák) tennék rá egy kanál lisztet,átpiritnám,ráönteném a fűszeres tejfölt,addig kevergetném,amíg nem túl sűrű szósz lesz belőle.Összekeverném a tésztával,és rá a sajtot.
Vagy a tejfölt kihagynám,és ketchupot öntenék rá.
még azt is lehetne, hogy sok fokhagymával összesütni a kifőtt tésztát valami serpenyőben és úgy rá a sajtot. Mi a gulyáslevest már az asztalon apróra vágott lilahagymával szórogatjuk. Szerintem a makaróni is elbírná.
üdv: hyppolit
Szia! Próbáld ki frissen őrölt fekete borssal és egy kis gombával. A Szendvicssonka mellett egy kis jó minőségű füstölt kolbászt is tehetsz bele.
Én paradicsomosan szoktam készíteni. Házi füstölt szalonnát apró kockákra vágok és kisütöm. Egy fej hagymát nagyon apróra vágok és megdinsztelem a visszamaradt pörcös zsíron. Teszek mellé szintén nagyon apróra vágott friss paprikát meg paradicsomot, ketchupot, csípős meg csemege Piros Aranyat, őrölt köményt, majoránnát vagy oregánót. Fele-fele arányban Pick párizsit meg főtt-füstölt tarját megdarálok, és ezt is belekeverem. Sózni nem szoktam, a szalonna és benne levők elég sót tartalmaznak. A makarónit kifőzöm, (össze szoktam törni kb 5-6 centis darabokra) leszűröm és az egészet összekeverem, tűzálló tálba teszem. tetejét bőven megszórom sajttal, és a sütőben addig sütöm, amíg a tetején levő sajt megpirul. Még jobb, ha a sajt fele füstölt.
Ezt a paradicsomkarikás változatot is kipróbálhatod, szerintem finom lehet.
A mártást Wokban készítem, mert az elég nagy ahhoz, hogy a tésztát ráöntve rendesen össze lehessen keverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!