Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi ennek a kajcsinak a neve?

Mi ennek a kajcsinak a neve?

Figyelt kérdés

Igazából nagyon régen ettem ilyet. valahogy úgy készül, hogy a krumplit vagy le kell reszelni, (vagy megfőzni?!) és ilyen lapos kis kupacokba kell olajba kisütni. :$

Tudom, hogy ez így nagyon kevés, de hátha tud valaki segíteni :))


2013. márc. 15. 11:03
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem te a lapcsánkára gondolsz...remélem tudtam segíteni :)
2013. márc. 15. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
előző vagyok : a lapcsánka másik neve tócsni :)
2013. márc. 15. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
igeeeeen. ez az :D kösziii :))
2013. márc. 15. 11:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Tócsni, lapcsánka, lepcsánka, cicege, macok, macóka,.. sok névre hallgat. mifelénk nyers reszelt krumpli, reszelt hagymával, sóval borssal, fűszerekkel (bors, majoranna )egy tojással, nokedlitészta sűrűségű massza, amit bő forró zsiradékban sütünk ki, tenyérnyi lepénykék formájában.

Önmagában is szeretjük, pl karikára vágott, szálaira szedett, lisztbe forgatott, majd ropogósra sütött vöröshagymával, vagy egy hagymás,

paprikás-tejfölös szósszal is.

de simán bármelyik főzelék mellé kiadós feltét.

2013. márc. 15. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
első vagyok : örülök hogy segíthettem ( ez az egyik kedvenc ételem )
2013. márc. 15. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Tócsi, tócsni, lapcsánka, cicege, beré, stb...

Ezer féle neve van!


[link]


[link]

2013. márc. 17. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, de közbe rájöttünk, hogy nem ez az. Anyukám megcsinálta, csak annyi az egész, hogy főtt krumplit össze kell törni, és liszttel kell összegyúrni. ennyi.. és azt olajba kisütni...

szval a neve még mindig rejtély :D

2013. márc. 21. 12:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Krumplipuffancs, krumplifánk. mi egy tojást, és egy kis zsírt is gyúrunk bele,(esetleg egy kanál tejfölt is, az állag adja magát, hogy mi kell még bele ) majd kézzel összegömbölyítve, kissé ellapítva forró zsíradékban sütjük ki. ez felfúvódik, mint a fánk, sokszor magától meg is fordul. papírtörlőre szedve, leitatva, akár szaftos vadpörkölthöz, vadashoz is finom köret.
2013. márc. 21. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!