Mi ennek a kajcsinak a neve?
Igazából nagyon régen ettem ilyet. valahogy úgy készül, hogy a krumplit vagy le kell reszelni, (vagy megfőzni?!) és ilyen lapos kis kupacokba kell olajba kisütni. :$
Tudom, hogy ez így nagyon kevés, de hátha tud valaki segíteni :))
Tócsni, lapcsánka, lepcsánka, cicege, macok, macóka,.. sok névre hallgat. mifelénk nyers reszelt krumpli, reszelt hagymával, sóval borssal, fűszerekkel (bors, majoranna )egy tojással, nokedlitészta sűrűségű massza, amit bő forró zsiradékban sütünk ki, tenyérnyi lepénykék formájában.
Önmagában is szeretjük, pl karikára vágott, szálaira szedett, lisztbe forgatott, majd ropogósra sütött vöröshagymával, vagy egy hagymás,
paprikás-tejfölös szósszal is.
de simán bármelyik főzelék mellé kiadós feltét.
köszönöm a válaszokat, de közbe rájöttünk, hogy nem ez az. Anyukám megcsinálta, csak annyi az egész, hogy főtt krumplit össze kell törni, és liszttel kell összegyúrni. ennyi.. és azt olajba kisütni...
szval a neve még mindig rejtély :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!