Milyen tortát készítsek ha még kezdő vagyok és azt szeretném ha nem lenne túl bonyolult illetve nem kéne hozzá nagyon sok minden?
♥ ♥ ♥ Ez egy nagyon jó Gyümölcstorta Recept :
(én is ezt szoktam használni)
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ :
- 4 tojás
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg margarin (olvasztva , TeHáT nem folyékony állapotban , hanem puha állapotban,)
- plusz lehet ,DE NEM MUSZÁJ, bele tenni almát vagy barackot...
KRÉMHEZ :
- 1 csomag puding (főzős)
- 1 tojássárgája
- 5 dkg margarin
- egy csepp citromlé (de elhagyható)
ELKÉSZÍTÉSE :
(1) A tojásfehérjéket cukorral felverjük, hozzáadjuk egyenként a sárgájukat, az olvasztott margarint, végül a lisztet. Ezeket botmixerrel összekeverjük, majd a masszát gyümölcstortaformába öntjük és előmelegített sütőbe 180C° fokon 10-15 percig , (Tűpróbáig) sütjük.
(2) A hagyományos módon pudingot készítünk amikor besűrűsödik hozzáadjuk a margarint , a tojássárgáját, és alaposan elkeverjük, -hozzácsepegtetve a citromlét.- ( gyors mozdulatokkal , nehogy a tojás "kiüssön", rántotta legyen :D).
(3) A tortalapot kivesszük a formából, és a pudingos krémet rákenjük ( én az egészet rászoktam , de ahogy gondolod).
EGY NAPOT HŰVÖS HELYEN ÁLLNI HAGYJUK , a pudingos krém nem fog becsomósodni, vagy ilyen bőrös lenni.
Finom krémes állaga lesz,
TETEJÉRE : TEHETÜNK FAHÉJAS-CUKROT , EZ KICSIT "MEGDOBJA" FŐLEG HA ALMAKARIKÁKKAL DÍSZÍTJÜK A TETEJÉT MÉG.
*.* Sok Sikert Mindenkinek Hozzá és Bon Appetit !
HA ÉDESRE VÁGYOK ÁLTALÁBAN ÉN EZT SZOKTAM ELKÉSZÍTENI , NAGYON SZERETEM !!!!!! ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ Még megjegyzem a Gyümölcstortaformát én Formaleválasztó spray-vel szoktam befújni , DE ha nincs otthon ilyened akkor vékonyan olajjal kikenheted szerintem.
Vagy valami spriccelős flakont veszel, és nem kell attól tartani , hogy túl vastagon kented be.
De gyakorlatilag ez a Formaleválasztó Spray is (növényi) olaj. ( Én TARANT-ot használok, megvagyok vele elégedve, sokáig kitart megéri az árát, 1.270 HUF. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!