Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tortát készítsek ha...

Milyen tortát készítsek ha még kezdő vagyok és azt szeretném ha nem lenne túl bonyolult illetve nem kéne hozzá nagyon sok minden?

Figyelt kérdés
Nem szülinapra lenne vagy ilyesmi csak megjött hozzá a kedvem. :)
2013. márc. 4. 08:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

♥ ♥ ♥ Ez egy nagyon jó Gyümölcstorta Recept :

(én is ezt szoktam használni)

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ :

- 4 tojás

- 18 dkg cukor

- 14 dkg liszt

- 10 dkg margarin (olvasztva , TeHáT nem folyékony állapotban , hanem puha állapotban,)

- plusz lehet ,DE NEM MUSZÁJ, bele tenni almát vagy barackot...

KRÉMHEZ :

- 1 csomag puding (főzős)

- 1 tojássárgája

- 5 dkg margarin

- egy csepp citromlé (de elhagyható)

ELKÉSZÍTÉSE :

(1) A tojásfehérjéket cukorral felverjük, hozzáadjuk egyenként a sárgájukat, az olvasztott margarint, végül a lisztet. Ezeket botmixerrel összekeverjük, majd a masszát gyümölcstortaformába öntjük és előmelegített sütőbe 180C° fokon 10-15 percig , (Tűpróbáig) sütjük.

(2) A hagyományos módon pudingot készítünk amikor besűrűsödik hozzáadjuk a margarint , a tojássárgáját, és alaposan elkeverjük, -hozzácsepegtetve a citromlét.- ( gyors mozdulatokkal , nehogy a tojás "kiüssön", rántotta legyen :D).

(3) A tortalapot kivesszük a formából, és a pudingos krémet rákenjük ( én az egészet rászoktam , de ahogy gondolod).

EGY NAPOT HŰVÖS HELYEN ÁLLNI HAGYJUK , a pudingos krém nem fog becsomósodni, vagy ilyen bőrös lenni.

Finom krémes állaga lesz,

TETEJÉRE : TEHETÜNK FAHÉJAS-CUKROT , EZ KICSIT "MEGDOBJA" FŐLEG HA ALMAKARIKÁKKAL DÍSZÍTJÜK A TETEJÉT MÉG.

*.* Sok Sikert Mindenkinek Hozzá és Bon Appetit !

HA ÉDESRE VÁGYOK ÁLTALÁBAN ÉN EZT SZOKTAM ELKÉSZÍTENI , NAGYON SZERETEM !!!!!! ♥ ♥ ♥

2013. márc. 6. 21:52
 12/12 anonim ***** válasza:

♥ ♥ ♥ Még megjegyzem a Gyümölcstortaformát én Formaleválasztó spray-vel szoktam befújni , DE ha nincs otthon ilyened akkor vékonyan olajjal kikenheted szerintem.

Vagy valami spriccelős flakont veszel, és nem kell attól tartani , hogy túl vastagon kented be.

De gyakorlatilag ez a Formaleválasztó Spray is (növényi) olaj. ( Én TARANT-ot használok, megvagyok vele elégedve, sokáig kitart megéri az árát, 1.270 HUF. )

2013. márc. 6. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!