Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fozni mit eri meg? Dragan...

Fozni mit eri meg? Dragan vasaroltam?

Figyelt kérdés
Huslevest foztem ma, a benne fott hushoz pedig fott krumplit es soskamartast csinaltam. Negy adag lett, kb. 700 ft-ra jott ki. Ket felnott es egy egy eves gyerekre mindez, mikozben nem vagyunk nagy adag evok. Azon gondolkodom megerte-e, vasarlassal egyutt kb 5 ora ment el ra. Szerintetek mit rontottam el?
2013. márc. 1. 15:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Húslevest ,hogy lehet 1 napra 1 evésre főzni ???
2013. márc. 1. 15:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem rontottál el semmit... ha marhahúsból csináltad, akkor meg pláne.. nem tudom mennyit vettél, de levesnek szerintem kellett volna maradnia. Amúgy 700.-Ft/2 fogás nem olyan rossz ár, ha mondjuk csirkefarhátból főzöd, természetesen sokkal olcsóbban kijön... tényleg, miből főzted? Az 5 órában feltehetően a főzési idő is benne van, azt nem kéne beleszámolni, mert azalatt tudsz mást is csinálni. Ilyen alapon egy kocsonyafőzés 10 órát venne el a napomból, pedig vásárlással, tisztítással, adagolással együtt kb. 1/2 1-2 óra, a többi időben pedig fődögél... :)
2013. márc. 1. 15:49
 3/9 A kérdező kommentje:
3db csirkemell 1000 ft, vegyes leveszoldseg csomagolt akciosan280 ft, leveskocka fuszerek kb 100 ft, soskapure fagyasztott ket db 600 ft, fel liter tej kb 90 ft, vaj a krumplihoz es martasba kb 100 ft, krupmli 450 ft volt. 5 ora alatt pucoltam, szedegettem a habot, utanaizesitgettem, ovatosan csinaltam nehogy elrontsam. Kozbe a gyerek is lassitott.
2013. márc. 1. 16:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja a cernatesztat nem szamoltam. Es 4adag lett nekem igy is.
2013. márc. 1. 16:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Csirkemelböl levest ???

Rosszul osztod be a főzési folyamatokat . Ezt bő 1 óra alatt 2 gyerek mellett megcsinálom ::

Kérj tanácsot anyukádtól a főzés terén : A pénzt nem csirkemellre kellett volna költeni ,hanem aprólékra ,sokkal jobb és kiadosabb levesed lett volna olcsobban 2 napra ::

2013. márc. 1. 16:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Nyugi, gyakorlat kérdése, senki nem születik profi szakácsnak... az 5 óra tényleg nagyon sok, és csirkemellből valóban nem jó a húsleves, drága is, és nem is annak való.. legfeljebb, ha valaki nagyon szereti, egy felet bele lehet főzni, de pl. nekem már a 3 éves gyerekem is élvezettel szopogatta csontokat az aprólékról:) na persze, csak a nagyobb darabokat adtam oda. Az árakkal nincs nagy gond, sőt, 3 csirkemell 1000.-Ft-ért egyáltalán nem sok, ha csak nem fél filékről van szó, de egész, csontos mellért nagyon jó ár. Ne izgasd magad, főzzél rendszeresen és bele fogsz jönni!! :)
2013. márc. 1. 17:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Én sem akarlak a világért sem kritizálni, de nem jó húst választottál.csirkemellből 1 darabból is lehetett volna egy finom ragulevest készíteni, 40 perc alatt, nem 5 óra alatt.

a sóska is elég lett volna egy csomaggal hármótokra. a másik két csirkemellet egy kis vajon megsütöttem volna, mellé egy kis krumpli és a sóskamártás.(de még az is elég sok hús , ebből másnapra is lehetett volna valamit készíteni mellé. lecsós alapra tenni, kis tésztával... stb.

5 óra alatt annak a csirkemellnek semmi íze nem maradt.

Ennyi alapanyagból legalább 8 adagnak ki kellene jönnie.

De fogd fel tanulópénznek, előbb-utóbb rájössz a mennyiségekre, arányokra, a főzési időkre, és majd olcsóbban meg fogod úszni a főzést.

ne keseredj el,menni fog :)

2013. márc. 1. 18:28
 8/9 anonim ***** válasza:
5 ora alatt haromfogasos unnepi ebedet lehet osszehozni, nem egy csirkemellbol keszult levest meg fagyasztott soskamartast....
2013. márc. 1. 19:39
 9/9 anonim ***** válasza:

450 ft a belavaló krumpli ?? ma 5 kilót vettem az Aldiban 400 ft-ért, kifogástalan minőségűt. valamit nagyon elszámoltál mennyiségekben, időben, adagban.

Tényleg kérj segítséget egy közelben lévő családtagtól, ismerőstől, hogy jobban tudj gazdálkodni.

Még nem késő ,bárkitől tanulhatsz, de kiváló szakácskönyvek is rendelkezésre állnak kezdőknek-haladónak.

2013. márc. 1. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!