Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vadhús helyettesitése?

Vadhús helyettesitése?

Figyelt kérdés

Szivesen kipróbálnék pár vadhúsból készült receptet, de nem vadból, hanem háziállatokból (disznó, marha). )Oka van, hogy nem vadat akarok, de most az lényegtelen, hogy miért)

Nem egy konkrét receptröl van szó, hanem általánosságban "hamis vadhús elöállitásáról".

Milyen módon tudnám a leginkább hasonló izhatást elérni? Pácolni kellene elötte? Meddig és miben? MEgfelelöen füszerezni? Milyen füszerekkel?

Tudom, hogy ugyanolyan nem lesz, csak hasonló.

Minden segitséget elöre is köszönök.

2013. febr. 23. 16:55
 1/5 anonim ***** válasza:
2013. febr. 23. 18:44
 2/5 doboszoli ***** válasza:

Így 50 felett az ember már hajlamos mesélni...

Egyszer vendégvadászoknak (pesti "úrinépek") kellett szarvaspörköltet főzni a vadászat végére. Nagy arccal ki is kötötték, hogy "de az legyen, mert mi nagyon értünk hozzá!".

Murphy törvénye szerint, amikor nagyon kellene a szarvashús, persze,hogy nem érkezik meg.

Jobb híján marhából rittyentettem olyan "szarvaspörköltet", hogy ihaj. Kicsi babér, kicsi boróka, kicsi szegfűbors, kicsi vörösbor, és hagy szóljon...

Természetesen a "kicsi boróka" mellé az általuk(is) bőven fogyasztott pálinka, me egri vörösbor is sokat segített a kegyes csalás kivitelezésében.))

2013. febr. 23. 19:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Az elsö válaszolónak köszönöm a linkeket, de nem vadast akarnék késziteni, hanem vadból készült recepteket "nemvadból".

Doboszoli értette, mire szerettem volna kilyukadni, ezt a tippet köszönöm is. Még egy kérdés hozzá: disznóból "vaddisznót" hogy készitenél? Vagy "özet" milyen húsból lehetne késziteni, mivel helyettesithetö? KÖszi elöre is.

2013. febr. 23. 20:22
 4/5 doboszoli ***** válasza:

A marha HASONLÍT leginkább a vadakhoz, de azért ne essünk át a ló túlsó oldalára..

Azért az nem működik, hogy ha akarom őz, ha akarom vaddisznó, ha akarom kenguru.))

A fent leírt fűszerezéssel a vadhúsból készült étel jellegét lehet utánozni, ill. szükséghelyzetben tudatlanokkal el lehet hitetni, hogy mit esznek.

Természetesen hozzáértő azonnal kiszúrja a csalást.

2013. febr. 23. 20:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Elnézést, nyilván nem elég érthezöen fogalmaztam.

Nem elhitetni akarom, hogy öz, vaddisznó, szarvas az, amiböl készitettem egy ételt, hanem ha pl. özragulevest akarnék utánozni, akkor a felhasznált hús - pl. marha - hogyan kellene pácolni, illetve füszerezni, hogy hasonló legyen a végeredmény összhatásában, vagy ha szarvasragut, akkor mi az a pác/füszerezés, amitöl "szarvasszerübb" lesz,vagy ha esetleg vaddisznótokányt, akkor milyen húsból induljak ki szerinted ekkor a marha vagy soványabb házidisznó a legjobb hozzá, illetve milyen füszereket javasolnál ehhez.

Az egyértelmü, hogy nem ugyanolyan lesz az elkészült étel, de azt szeretném, hogy úgy közelitsen hozzá, hogy élmény legyen az elfogyasztása.

2013. febr. 23. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!