Mi a jövőheti menütök?
Olyanok írjanak akik előre tudják,hogy jövőhéten mikor mit fognak főzni.
Én most kezdem ezt csinálni és szeretnék ötleteket meríteni.
Az is érdekelne,hogy reggelire vacsorára mit esztek nem csak az ebéd.
Tehát egy teljes heti menü az amire én kíváncsi lennék.
Tojás leves, almás currys máj
reggeli vacsi:
fél kilós spáros májkrém, párizsi,
tömlös sajtkrém vagy vajkrémek
mézes/ lekváros kenyér,
halkonzerv, darálthús konzervől melegszendó
(van a kamrában),
zöldfélének, sör retek, kovászos ubi, savanyú káposazta (nagy adag a hütöben)
Pari leves, lángos
regggeli vacsi -"-
Zöldségleves májgombocal (sparos 500g-os májkrémből)
Rántott gomba, tepsis sült krumlpi,
-"-
Zöldbab fözelék, fasirt
valamilyen süti
(muffin, pala,
szimplán babapiskotára rétegezet pudingpor ehhez is van alapanyag a kamrában)
-"-
Zöldbab leves kolbászal/ virslivel
Lepcsánka
-"-
Hétvégére komolyabb lélegzetvéletű kaják
pörkölt, rántott hús, budapest ragú, rakott káposzta....
Tudom szánhidrát meg zsír tömkelege de jó ha ez is kijön a keretből.
Amit tudok, hogy úgy vásároltam be tegnap, hogy a héten lesz:
sólet, paradicsomos húsgombóc, mákos tészta, halászlé. Hogy mikor melyik, azt még nem döntöm el, mert attól függ, hány nap alatt fogy el az első.
Én is úgy csinálom, hogy pénteken bevásárolok ahhoz, amit eldöntöttem, hogy vasárnap megfőzök. Attól függően fogok legközelebb főzni, hogy a vasárnapi kajából mi, és mennyi maradt.
Pl. ha pörkölt maradt és arra már kevés, hogy lefagyaszd, akkor lehet belőle még hét közben gulyásleves.
Ha nokedli maradt, abból lehet tojásos nokedli stb. stb.
Utána még hét közben is kitalálok valamit, ha kell, vásárolok hozzávalókat, és kb. 2 napra ismét elintézett dolog a főzés.
Jó ha van terved, de nagyon mereven ne ragaszkodj hozzá, mindig legyen a B terv is, a maradékok felhasználsára.
A klasszikus reggeli-ebéd-vacsora a mai világban legjobb esetben is csak szombat-vasárnap "jön össze", hiszen hétköznap a család ahányan vannak, annyi felé futnak.
Tehát leginkább jó ha reggeli gyanánt pár falat kifli, kenyér, egy darabka sajt, szalámi, egy csésze tea, vagy rostos üdítő.
Ebéd ott, ahol vannak: üzemi, vagy iskolai menza, vagy vittél valami száraz-kaját, esetleg otthonról csomagoltál hideget. Majd a vacsora lesz legtöbb helyen a "rendes főtt étel", legalábábis a legtöbb családnál hétköznap.
Ezért van az, hogy szombat-vasárnap van szinte mindenütt délben együtt a család, olyankorra főz a háziasszony olyat, amit mindenki szeret, stb. stb.
Szombat-vasárnap reggeli lehet valami meleg: rántotta, virsli főzve-sütve, meleg szenyó, hasonlók.
Vacsora lehet akár a déli maradék, vagy éppen egy pizza, vagy pl. egy adag főtt tészta valami feltéttel, vagy éppen akkor esznek hideget: felvágott, sajt, vaj, hasonlók.
Vasárnap : tárkonyos csirke ragú leves ,töltött csirke comb ,francia saláta , rizibizi , képviselő fánk ,fekete erdő torta - vendégeink lesznek
Hétfő vasárnapi maradék
kedd . csuka pörkölt turós csuszával
szerda : zeller krém leves császár morzsa
Csütörtök : Tarhonyás hús pulyka nyakból,savanyúság
Péntek csütörtöki maradék
Szombat : zöld borsó ragú leves Marha vadas ,zsemle gombóc
Vasárnap . szombati maradék
Ma még van krumplis-tarhonya
Holnap főzök lecsót, abból marad még egy adag hétfőre is
Vasárnap készítek rakott krumplit, abból marad keddre is
Meglehet, hogy szerdán egy jó adag tarka-bableves kolbásszal, utána nyomtatékként lángos, vagy valami hasonló, de akkor ez is két napra: szerda-csütörtök
A jövő hét péntek-szombat olyan messze van, valami lesz akkor is.
A pulyka nyakból valóban finom a tarhonyás hús.
Szoktam, hogy pulyka nyak, far, hát, szárnya vége, és akkor hordós aprókáposztával húsos káposzta. Próbáljátok egyszer ki úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!