Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsintasütéshez kérek...

Sztrecskó kérdése:

Palacsintasütéshez kérek segítséget, tippek?

Figyelt kérdés
Még sosem csináltam palacsintát, ezért kérek tőletek segítséget. Nincs palacsintasütőm, de van egy serpenyőm, az is megfelel? Milyennek kell lennie a tésztájának? Sok recept van rá, de igazából mindenki érzésre csinálja. Ti hogyan szoktátok? Köszi a válaszokat előre is!

2013. febr. 20. 17:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Én is érzésre... Az van, hogy nekem látnom kellett, milyen a jó palacsinta, ott álltam anyámnál, aztán pedig magamra zártam a konyhaajtót... Mert az elején a megfordítás annyira nem ment.


De próbálgasd.


A serpenyő teljesen jó. Én nem teszek cukrot és külön zsiradékot sem a tésztába, mellesleg tejet sem, csak szódát, de működik vízzel is. Tojást többnyire igen, teljesen véletlenszerű, hogy mennyit. A vegán verziónak nincs olyan sok íze, de ha jó a töltelék, ehető :)


A sűrűség az, ami fontos. Ne legyen nagyon híg, de túl sűrű sem. Ilyen kissé mártásosan folyós kell. Amikor már össze se lehetne téveszteni a sűrűsége alapján tejjel. Akácméz 30 fokon lehet ilyesmi :D Na ez az, amit nem tudok elmondani. Öntöm merőkanállal és látom, hogy jó-e.

Próbálkozz, ha kis mennyiség is szétszalad és szakad, vékony, akkor túl kevés a liszt.

Ha lassan folyik és vastag lesz, akkor sok.

persze ez nem precíziós dolog, teljesen jó vékonyabban, vastagabban is, csak tudj vele bánni és feleljen meg az elképzeléseidnek. Én pl. nem szeretnék vékony kis semmi strandpalacsintát, de ha sokféle töltelékem van és mindből akarok enni, akkor vastagon se jó :)

2013. febr. 20. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha már van valami recept a kezedben, az alapján nyugodtan hozzáfoghatsz, előbb-utóbb neked is meglesz a saját kialakult recepted, és attól kezdve akárki akármit mond, te csak a sajátodra fogsz esküdni.

Ahogyan én csinálom:

1-2 tojást csipet sóval, és csipet cukorral habosra kavarok, majd apránként adagolva hozzákeverek kb. 2,0-2,5 deci tejet, ehhez kavarok szintén apránként adagolva annyi lisztet, hogy egy kicsit hígan folyós nokedli-tésztát kapjak. Arra vigyázz, hogy ezt símára, csomómentesre kavard ki.

Majd szintén apránként adagolva kb. további 6 deci tejet kavarok hozzá. Az állaga legyen olyan, mint a sűrűn folyó étolaj.

Ha ez kész, akkor elkezdheted előkészíteni a sütéshez való kellékeket. A palacsinta-sütőt, a tányérokat, amire kiborítod, a tölteléket, a lapátot, amivel megfordítod, ha olajat akarsz sütéskor alá, akkor azt, én egy-egy késhegynyi fehér zsírt szoktam a serpenyőbe tenni.

Ennyi állás jó a kavart palacsintának, ha ismét belekavarsz, és túl sűrűnek találod, kb. fél deci tejet még el fog bírni. Vigyázz, ha nagyon meghígítod, akkor a sütésnél szét fog menni. Az első darab egyébként is előfordul, hogy szétmegy, mert ha a palacsinta-sütőd sem elég forró, akkor nem sül rendesen.


Jó próbálkozást, majd belejössz.

2013. febr. 20. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!