Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csülök pékné módra pataki...

Csülök pékné módra pataki tálban. Tudnál nekem egy jó kis egyszerű receptet?

Figyelt kérdés
2013. febr. 17. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Én a Horváth Ilona-féle szakácskönyvből tanultam meg még fiatal koromban.

Azóta annyit változtattam rajta, hogy mielőtt belerakom a csülköt a tálba, előtte egy kicsit előfőzöm a csülköt. Éppen csak annyira, hogy ha egyik oldalát végig-hasítom, akkor viszonylag könnyen ki tudjam húzni belőle a csontot. Ez esetben a tálban már nem foglal akkora helyet, ill. az elkészítési ideje is lecsökken.


Besózod, belerakod a tálba, körberakod, hasáb-burgonyával, szálára vágott vöröshagymával, néhány girizd felszeletelt fokhagymával. Tetejét rárakva puhára párolod, ha puha, tető le, és pirosra sütöd.

2013. febr. 18. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

A pataki tálban a hús finom lesz, de nem lehet mellétenni a köretet, mert még utólag beletéve is csak szétfő a krumpli és a hagyma is.

Hagyományos nagy tepsiben sül együtt igazi ropogósra, ahogy annak lennie kell, ahogy azt megálmodjuk.

Én is előfőzöm, fokhagymás, babérleveles, egészborsos sós vízben.majd csontnélkül formára igazítva teszem zsírozott, nagy zománcos tepsibe, kétoldalt mellé a gyöngyhagymával (vagy apró negyedelettel ) kevert kockakrumplit.

Sülés közben szalonnabőrrel kenegetem, és a legvégén még egy kis mézzel is átkenem, amitől nem lesz édes, de az utólsó pirítást nagyon feldobja. piros, ropogós lesz a bőre. a kenegetés során a krumit is átforgatom lapátkanállal, és gyakorlatilag egyszerre megsül ez a remek finomság.

biztos lesz, aki azt írja, hogy nem kell előfőzni, én nem tartom kizártnak, de én így szoktam készíteni, ahogy fentebb írtam.

a család és a baráti kör imádja.

2013. febr. 18. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
Azért kipróbálhatod, hátha mégse fő az a krumpli szét, mert azért krumpli és krumpli között is van különbség, mint ahogy a sütő hőfoka, a párolás ideje, stb. stb. között is.
2013. febr. 18. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Szintén előfőzöm a csülköt.Só ,bors, majoranna ,fokhagyma,babér kerül a főzőlébe.

Hajában főtt burgonyát és a nyers vöröshagymát cikkekre vágva és egy kis zsírral elkeverve teszem a hús mellé a tálba.Sütés közben egyszer- kétszer megkenegetem a csülköt sörrel.

Mosolygós pirosra sütöm!:)

Ez az én bevált receptem.

Ha netán nem pirulna kellőképp a "dolog",van a tálnak teteje amit le is vehetsz ,és így sütheted még tovább néhány percet.

2013. febr. 18. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

1-es a 4-nek!

Szóval már ketten vagyunk, akik a hússal együtt feltessszük a krumplit is, annak ellenére, hogy mások ez miatt le akarták harapni a fejemet. Köszi!

2013. febr. 19. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!